Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΚΚΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Αναρτήθηκε: Feb 24, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 275 Tags (Λέξεις κλειδιά): ΚΚΕ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Φαίνεται πως δε φτάνουν τα απανωτά χτυπήματα στο εισόδημα των μικροπωλητών και των παραγωγών των λαϊκών αγορών λόγω της πανδημίας. Ούτε ο τρόπος που τη διαχειρίστηκε η κυβέρνηση της ΝΔ με αναγκαστικά κλεισίματα πολλών μηνών , με οικονομική στήριξη σε λίγους καθώς οι όροι και οι προϋποθέσεις δεν πληρούνταν από την πλειοψηφία των βιοπαλαιστών. Δεν έφτασαν ούτε τα δισεκατομμύρια των επιδοτήσεων στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και οι φοροαπαλλαγές τους. Η κυβέρνηση στην ουσία πετά έξω αυτούς που πραγματικά είναι η ψυχή των λαϊκών αγορών. Τους αυτοαπασχολούμενους και τους παραγωγούς αγρότες.

Είναι προκλητικό τη στιγμή που οι αυτοαπασχολούμενοι οδηγούνται στο κλείσιμο και οι αγρότες καταστρέφονται από τα καιρικά φαινόμενα, τις χαμηλές τιμές, το μεγάλο κόστος παραγωγής, η Κυβέρνηση να κατεβάζει νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που στην ουσία είναι ο οδοστρωτήρας που καταργεί όσα κοινωνικά κριτήρια είχαν απομείνει να ισχύουν στο χώρο αυτό. Φτωχά λαϊκά στρώματα ( άνεργοι, πολύτεκνοι, άνθρωποι με ποσοστό αναπηρίας), λάμβαναν άδειες μικροπωλητών για πολλές δεκαετίες, για να μπορούν να βιοπορίζονται με αξιοπρέπεια.

Με το νέο νομοσχέδιο θα οδηγηθούν πολλοί στην ανεργία γιατί:

Καταργείται η μόνιμη άδεια και η μεταβίβασή της, μπαίνουν κριτήρια μοριοδότησης σε όσους δίνουν μεγαλύτερη οικονομική προσφορά και σε όσους έχουν πτυχίο , ανοίγει το παράθυρο να λαμβάνουν άδειες και επιχειρήσεις (πχ σούπερ μάρκετ) , δημιουργούνται νέοι φορείς με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια που θα διαχειρίζονται τις λαϊκές αγορές, υποχρεώνονται να είναι ασφαλιστικά και φορολογικά ενήμεροι οι συμμετέχοντες , αυστηριοποιούνται οι έλεγχοι.

Το πλαίσιο του νομοσχεδίου κινείται σε αντιδραστική κατεύθυνση. Τιμωρεί , κυνηγά και αποκλείει τους μικροπαραγωγούς και τους μικροπωλητές των λαϊκών αγορών. Ο ανταγωνισμός θα κλείνει υπέρ του οικονομικά δυνατότερου (των μεγάλων επιχειρήσεων) και έτσι μη μπορώντας να αντέξουν την πίεση οι αδύνατοι θα οδηγηθούν στην ανεργία.

Θυμίζουμε πως έχει ευθύνες και η προηγούμενη κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που διατήρησε το ήδη υπάρχον πλαίσιο λειτουργίας των Επιτροπών Λαϊκών Αγορών που λειτουργούσε εκβιαστικά ως ένας ισχυρός γραφειοκρατικός μηχανισμός, διαμορφώνοντας συσχετισμούς. Το 2017 με νόμο, έβαζε την προϋπόθεση της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας. Θυμίζουμε επίσης πως μετά από αντιδράσεις αναγκάστηκε να την πάρει πίσω ένα χρόνο μετά.

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή τόσο της πανδημίας όσο και μετά, βρέθηκε στο πλευρό όλων των βιοπαλαιστών. Διαμόρφωσε αιτήματα και για την προστασία της υγείας , των δικαιωμάτων τους, καλώντας τους παράλληλα να αγωνίζονται και να διεκδικούν . Πρόβαλε ειδικά μέτρα (πρόταση νόμου) για την στήριξη όλων των αυτοαπασχολούμενων της πόλης και της υπαίθρου.

Καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους και παραγωγούς στις λαϊκές αγορές να διεκδικήσουν:

Την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Την επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 € - Κατάργηση ΕΝΦΙΑ και τέλους Επιτηδεύματος.

Αναστολή ρυθμίσεων σε τράπεζες, ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, διαγραφή τόκων, προστίμων, αναστολή κατασχέσεων, απαγόρευση πλειστηριασμών Α΄ κατοικίας.

Μείωση κόστους παραγωγής και εγγυημένες τιμές στους παραγωγούς. Αφορολόγητο πετρέλαιο.

Ο αγώνας των μικροπωλητών και των παραγωγών είναι δίκαιος γιατί αφορά την επιβίωσή τους . Το νομοσχέδιο είναι κατάπτυστο και πρέπει να αποσυρθεί.

Τα μονοπώλια του εμπορίου δεν έχουν καμία δουλειά να πατήσουν πόδι στις λαϊκές αγορές. Δεν πρέπει να το επιτρέψει κανείς.


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.