Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

"Κοιτάμε Μπροστά" στην Κεντρική Μακεδονία : Η απόρριψη της εγκατάστασης μονάδας επεξεργασίας υγειονομικών αποβλήτων αποτελεί ειλικρινή στάση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας;

Αναρτήθηκε: Feb 21, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 150 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Η παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» δηλώνει ικανοποίηση για την απόρριψη της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της εταιρείας «Polygreen Μονοπρόσωπη Α.Ε.» σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων υγειονομικών μονάδων στη ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. 

Η τεκμηριωμένη κριτική που ασκήθηκε και από τους περιφερειακούς συμβούλους της παράταξής μας οδήγησε στη διαφοροποίηση της αντιπεριφερειάρχου κ. Πατουλίδου, η οποία αναγκάστηκε να δεχτεί ότι οι θεσμοθετημένες χρήσεις γης δεν επιτρέπουν την εγκατάσταση τέτοιων δραστηριοτήτων, σε αντίθεση με την αρχική εισήγηση της υπηρεσίας.

Η παράταξη, υποστηρικτικά της διαμαρτυρίας του Δήμου Δέλτα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι οι αναμενόμενοι κίνδυνοι για την υγεία κατοίκων και εργαζομένων είναι τεράστιοι, ακόμη και σε οικισμούς που βρίσκονται σε απόσταση 10 και πλέον χιλιομέτρων. Και αυτό γιατί είναι ευρέως αποδεκτό ότι η αποτέφρωση ιατρικών αποβλήτων αποτελεί μια σημαντική πηγή διαφυγής διοξινών στην ατμόσφαιρα. Συνεπώς, η συγκεκριμένη μονάδα αποτελεί ακόμη μία επικίνδυνη εγκατάσταση, σε μια περιοχή με ανοιχτές πληγές συνεχούς περιβαλλοντικής υποβάθμισης.

Ωστόσο, εκφράζουμε τον προβληματισμό μας για τις πραγματικές προθέσεις της διοίκησης Τζιτζικώστα, καθώς η απόρριψη με βάση διαδικαστικά ζητήματα και όχι για την ουσία της ίδιας της μελέτης που υπέβαλε η εταιρεία, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για μελλοντική παράκαμψη αυτών των ενστάσεων, απλά και μόνο λόγω διαφορετικής ερμηνείας των συγκεκριμένων ρυμοτομικών διατάξεων. Γι’ αυτό λοιπόν, καλούμε όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας που αγωνίστηκαν γι’ αυτή την επιτυχία να βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς θα ακολουθήσουν και άλλα… επεισόδια σε αυτό το σήριαλ!


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.