Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Σταματάει το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους ο ΟΑΕΔ – Χάνονται 36.500 θέσεις εργασίας στη χειρότερη χρονική συγκυρία»

Αναρτήθηκε: Feb 18, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά Εύρεση & αγορά εργασίας προβολές: 211 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Να αναθεωρήσει ο ΟΑΕΔ την απόφαση του για κατάργηση του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 4007/09.02.2021) 48 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης.

Οι Βουλευτές χαρακτηρίζουν χρονικά και κοινωνικά πλήρως άστοχη τη συγκεκριμένη απόφαση του ΟΑΕΔ, η οποία έρχεται ως συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής μείωσης του προϋπολογισμού του ΟΑΕΔ μέσω της μείωσης των σχετικών εισφορών που εισπράττονται υπέρ του οργανισμού, αλλά και από την εν γένει πολιτική της κυβέρνησης να περιορίσει τις κοινωνικές υπηρεσίες. Τονίζουν ότι η συγκεκριμένη απόφαση σε μια στιγμή που η ανεργία εκτροχιάζεται και πάλι είναι αδικαιολόγητη. Ταυτόχρονα, με αυτή την εξέλιξη υποβαθμίζεται σημαντικά η δυνατότητα των Δήμων και των Περιφερειών να διατηρήσουν ή να βελτιώσουν το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν στις τοπικές κοινωνίες, καθώς οι εργαζόμενοι του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας απασχολούνται σε κρίσιμες υπηρεσίες για την καθημερινότητα των πόλεων, όπως οι υπηρεσίες πρασίνου και καθαριότητας.

Οι Βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να αναθεωρηθεί η συγκεκριμένη απόφαση του ΟΑΕΔ και να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα Κοινωνικής Εργασίας και το 2021 ή να παραταθεί το υφιστάμενο πρόγραμμα που είναι σε ισχύ βάσει της πρόσκλησης 4/2020 του ΟΑΕΔ.

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Η ευκολία με την οποία αυτή η κυβέρνηση επιτρέπει την οριστική απώλεια θέσεων εργασίας είναι εντυπωσιακή. Είχαμε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση ότι η πολιτική να μειώνει τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών μέσω της μείωσης των εισφορών υπέρ του ΟΑΕΔ και η πολιτική της απόφαση να μειώσει συνολικά τον προϋπολογισμό του οργανισμού σε μια εποχή που όλοι δείκτες δείχνουν κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας λόγω της πανδημίας θα έχει βαρύτατες κοινωνικές συνέπειες. Με τους ανέργους να έχουν ξεπεράσει προ πολλού το ένα εκατομμύριο, η κυβέρνηση επιτρέπει την απώλεια ακόμα 36500 θέσεων εργασίας από τις κοινωφελείς υπηρεσίες των Δήμων. Η κυβέρνηση η οποία δαπανά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ΜΜΕ, αυξήσεις μισθών κομματικών στελεχών στην ΕΡΤ, υπερκοστολογημένες απευθείας αναθέσεις εδώ και ένα χρόνο, δεν ενδιαφέρεται για τη διατήρηση ενός κρίσιμου προγράμματος εργασίας. Η αναλγησία της για εκείνους τους πολίτες που μην έχοντας άλλη επαγγελματική διέξοδο απασχολούνται στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας είναι προκλητική. Η πολιτική της επιλογή να καταργήσει 36500 θέσεις εργασίας τη στιγμή που η ανεργία έχει εκτοξευτεί, καταδεικνύει το πραγματικό της αντικοινωνικό και ανάλγητο πρόσωπο. Καλούμε την κυβέρνηση να αναθεωρήσει και να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που θα επιτρέψουν τη συνέχιση του Προγράμματος Κοινωνικής Εργασίας από τον ΟΑΕΔ».


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.