Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Αναγκαία η στήριξη των επαγγελματιών των ταξί και ο εξορθολογισμός των μέτρων για τη λειτουργία τους»

Αναρτήθηκε: Jan 26, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά Εύρεση & αγορά εργασίας προβολές: 140 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Την λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης των επαγγελματιών των ταξί αλλά και τον εξορθολογισμό των όρων ασφαλούς λειτουργίας του ζητούν με ερώτησή τους στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 3440/21.01.2021), σαράντα πέντε Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία  μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης.

Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές τονίζουν ότι από την αρχή της πανδημίας και την επιβολή περιοριστικών μέτρων στην οικονομία, οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες των ταξί, έχουν υποστεί τεράστια μείωση εσόδων, λόγω τόσο της μείωσης της επιβατικής κίνησης όσο και λόγω των μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ ιδίως στις περιόδους των lockdown. Παρά το ότι δεν ανήκουν στους επαγγελματικούς κλάδους που ανέστειλαν υποχρεωτικά την λειτουργία τους υπέστησαν συνολικά οικονομικές συνέπειες λόγω του περιορισμού της ελληνικής οικονομίας αλλά και την κατάρρευση της τουριστικής κίνησης. Ταυτόχρονα, προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία, η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε μέτρα όπως η μεταφορά μόνο ενός επιβάτη ανά όχημα, ακόμα και αν οι επιβάτες ανήκουν στην ίδια οικογένεια, γεγονός που περιόρισε ακόμα περισσότερο την ζήτηση.

Μέχρι σήμερα, από το Μάρτιο του 2020, ο συγκεκριμένος κλάδος ενισχύθηκε οικονομικά μόλις με 800 ευρώ τους πρώτους μήνες των περιοριστικών μέτρων ενώ η συντριπτική τους πλειοψηφία αποκλείστηκε από την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Οι Βουλευτές ζητούν να τροποποιηθεί η ΚΥΑ που επιβάλλει την μεταφορά ενός μόνο επιβάτη, τουλάχιστον στο σκέλος της μεταφοράς οικογενειών που ούτως ή άλλως μένουν όλοι μαζί, να καλυφθούν από το κράτος τα έξοδα τοποθέτησης ειδικού προστατευτικού κουβουκλίου για τους οδηγούς στα πρότυπα αυτών που έχουν τοποθετηθεί σε λεωφορεία και τέλος να ληφθούν οικονομικά μέτρα στήριξης των επαγγελματιών του κλάδου.

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, δήλωσε σχετικά:

«Η οικονομική κρίση που πλήττει τους επαγγελματίες οδηγούς και τους ιδιοκτήτες των ταξί, δεν έχει προηγούμενο. Η κυβέρνηση μέχρι σήμερα έχει επιδείξει μεγάλη και αδικαιολόγητη αδιαφορία για τα αιτήματα του κλάδου. Η υιοθέτηση υπερβολικών και παράλογων μέτρων, όπως η απαγόρευση ταυτόχρονης επιβίβασης των μελών μιας οικογένειας σε ταξί, έχει περιορίσει την ζήτηση των υπηρεσιών τους χωρίς ουσιαστικό λόγο. Θεωρούμε υποχρέωση της κυβέρνησης να στηρίξει τον κλάδο των ταξί οικονομικά και ουσιαστικά, παρέχοντάς τους οικονομική ενίσχυση και χρηματοδοτώντας τις αναγκαίες παρεμβάσεις προστασίας της δημόσιας υγείας όπως είναι η τοποθέτηση ειδικών κουβουκλίων προστασίας των οδηγών».


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.