Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Χατζηβασιλείου για διερευνητικές: Η Τουρκία κατανοεί πλέον ότι οι καλές σχέσεις με την Ευρώπη περνούν από την Αθήνα

Αναρτήθηκε: Jan 17, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Ελλάδα Κόσμος προβολές: 355 Tags (Λέξεις κλειδιά): Τάσος Χατζηβασιλείου
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο βουλευτής Σερρών Τάσος Χατζηβασιλείου στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ για την επανέναρξη των διερευνητικών Ελλάδας – Τουρκίας, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση πέτυχε τους στόχους της: την παύση των ερευνών στο Αιγαίο, την συνέχεια της συζήτησης από εκεί που σταμάτησε το 2016 και την συγκεκριμένη θεματολογία.

Σχετικά με τις δημόσιες προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, ο κ. Χατζηβασιλείου εξήγησε ότι δεν ξαφνιάζει μια τέτοια συμπεριφορά, καθώς ο κ. Ερντογάν πρέπει με κάποιον τρόπο να δικαιολογήσει σταδιακά την αλλαγή στάσης του και να απεμπλακεί από την εθνικιστική ρητορική που ο ίδιος καλλιέργησε στην χώρα του.

«Αν η Τουρκία έχει μονομερείς αιτιάσεις, αυτό δεν θα αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης», τόνισε ο βουλευτής, ξεκαθαρίζοντας ότι η Ελλάδα συζητά μόνο τον καθορισμό υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ. Στα επόμενα στάδια θα πρέπει να εργαστούμε στα σημεία στα οποία πιθανόν να βρεθεί σύγκλιση, ενώ αν δεν υπάρξει συμφωνία, ας ανοίξει ο δρόμος για την υπογραφή συνυποσχετικού και παραπομπή του ζητήματος στην Χάγη, εκτίμησε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Το πιο κρίσιμο στοιχείο, σύμφωνα με τον βουλευτή, είναι ότι η Ελλάδα προσέρχεται στις διερευνητικές έχοντας στην φαρέτρα της σημαντικά όπλα και θετικά κεκτημένα βάσει του Διεθνούς Δικαίου. «Πάμε στην συζήτηση έχοντας προηγουμένως δύο εξαιρετικές, νόμιμες συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο, μια συνεννόηση με την Αλβανία για προσφυγή στην Χάγη, ισχυρές συμμαχίες με τα αραβικά κράτη και το Ισραήλ. Ξεκινάμε από ένα πολύ καλό σημείο και όλα αυτά δείχνουν ότι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει το Διεθνές Δίκαιο. Η Τουρκία τα γνωρίζει όλα αυτά», τόνισε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Όσο για την απειλή των κυρώσεων, ο κ. Χατζηβασιλείου σημείωσε ότι αυτή σίγουρα έπαιξε ρόλο στο να πειστεί η Τουρκία να κάνει το βήμα προς τις διερευνητικές. Η Άγκυρα αντιλαμβάνεται πλέον ότι πρέπει να έχει καλές σχέσεις με την Αθήνα, αν θέλει να έχει καλές σχέσεις με την Ευρώπη. 

«Ένα θετικό βήμα ήδη έγινε, ας δώσουμε χώρο στον διάλογο», κατέληξε ο βουλευτής Σερρών. 
 


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.