Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Η Λαϊκή Συσπείρωση ΚΜ για τις πλημμύρες στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών

Αναρτήθηκε: Jan 7, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 231 Tags (Λέξεις κλειδιά): Η Λαϊκή Συσπείρωση ΚΜ για τις πλημμύρες στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Οι χθεσινές πλημμύρες στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία». Αντίστοιχα προβλήματα προκύπτουν σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας με κάθε δυνατή νεροποντή. 

Οι κίνδυνοι για την ασφάλεια των κατοίκων, οι πλημμυρισμένοι δρόμοι, οι κατεστραμμένες περιουσίες, υπογραμμίζουν την έλλειψη βασικών υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας, η οποία έχει τη σφραγίδα διαδοχικών κυβερνήσεων, διοίκησης της Περιφέρειας και δημοτικών αρχών, με το δικό του μερίδιο ευθύνης ο καθένας.

Αποκαλύπτεται ακόμα μια φορά πώς, οι όποιες παρεμβάσεις γίνονται κυρίως «κατόπιν εορτής» και συνιστούν μια προσπάθεια οριακής διαχείρισης μιας απαράδεκτης κατάστασης. Εκ του αποτελέσματος προκύπτει, ότι τα όσα έχουν υλοποιηθεί και προγραμματίζονται στον τομέα τις προστασίας από τις πλημμύρες και στην Π.Ε Σερρών είναι ανεπαρκή, αποσπασματικά. Ενέργειες – «μπαλώματα» που θέτουν σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή και τις λαϊκές περιουσίες.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας είναι υπόλογη, εκτός των άλλων, και για το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες ενέκρινε ένα ανεπαρκές και αποσπασματικό σχέδιο πολιτικής προστασίας που χαρακτηρίζεται από την έλλειψη πρόληψης, πόρων και προσωπικού, αλλά και ένα τεχνικό πρόγραμμα που το χαρακτηρίζει η απουσία ολοκληρωμένων αντιπλημμυρικών παρεμβάσεων. Ο εφησυχασμός και οι «αναπτυξιακές» πρωτοχρονιάτικες υποσχέσεις βούλιαξαν στα νερά των υπερχειλισμένων χειμάρρων.

 

Απαιτούμε:

 

Να γίνει άμεσα η ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών που έχουν υποστεί οι λαϊκές περιουσίες και αυτές να αποζημιωθούν στο 100%, συμπεριλαμβανομένων και των ιδιοκτητών Β΄ κατοικίας.

Διαγραφή τόκων, ληξιπρόθεσμων οφειλών και πάγωμα χρεών σε εφορία, δήμο, ΔΕΗ, ΟΤΕ, μέχρι την αποκατάσταση του εισοδήματος όλων των πληγέντων. Απαλλαγή από ΕΦΚΑ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΝΦΙΑ, ΔΕΥΑ, φόρο εισοδήματος, αλληλεγγύης, ΤΟΕΒ, ΓΟΕΒ και δημοτικά τέλη. Αναστολή πλειστηριασμών, κατασχέσεων και κάθε είδους μέτρου αναγκαστικής είσπραξης.

Να ελεγχθούν όσα κτίρια, κατοικίες κλπ ήταν δίπλα στα πλημμυρισμένα ρέματα για τη στατική τους επάρκεια.

Να γίνει άμεση και πλήρης αποκατάσταση όλων των καταστροφών στις υποδομές με σύγχρονες προδιαγραφές.

Να διεκδικήσει η διοίκηση της Περιφέρειας γενναία κρατική χρηματοδότηση για το σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών έργων θωράκισης της ΠΕ Σερρών, να γίνει ολοκληρωμένη διευθέτηση των χειμάρρων στο σύνολο της λεκάνης απορροής και να προχωρήσει η άμεση αποκατάσταση των ήδη προβληματικών δικτύων.

Να πραγματοποιηθεί ολοκληρωμένη ενημέρωση για την κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται.

Να αναμορφωθεί το τεχνικό πρόγραμμα της ΠΚΜ και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και να διατεθούν έκτακτα κονδύλια για την ολοκλήρωση των απαραίτητων παρεμβάσεων.

 

Είναι κρίσιμο σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, οι εργαζόμενοι, ο λαός της περιοχής, να εντείνουμε σήμερα τη διεκδίκηση για έργα αντιπλημμυρικής προστασίας. Ταυτόχρονα να κοιτάξουμε μπροστά, στις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται έτσι ώστε να κατοχυρωθεί ανεπίστρεπτα ως βασικό κριτήριο και για το σχεδιασμό και ιεράρχηση έργων υποδομής, η κάλυψη των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών και όχι τα κέρδη των λίγων.Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.