Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Η κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υιοθετήσει τις προτάσεις ΣΥΡΙΖΑ για τη διάσωση των επιχειρήσεων εστίασης, τουρισμού και αναψυχής που κινδυνεύουν με αφανισμό »

Αναρτήθηκε: Dec 9, 2020 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 173 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Πρόταση ενεργοποίησης καινοτόμων χρηματοδοτικών εργαλείων για τη διάσωση των επιχειρήσεων της εστίασης και του τουρισμού κατέθεσαν με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στη Βουλή (Αρ. Πρωτ. 365/1791/16.11.2020) 49 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών Λευτέρης Αβραμάκης.

Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχονται από την 4η αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Προσωρινού Πλαισίου Κρατικών Ενισχύσεων και να προχωρήσει στην κάλυψη των ζημιών που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις εστίασης, τουρισμού, θεαμάτων, αναψυχής. Τροφοδοσίας κτλ, οι οποίες έχουν δεχτεί πολύ μεγάλο πλήγμα. Τονίζουν ότι οι νέες "Ενισχύσεις υπό μορφή στήριξης για μη καλυπτόμενες πάγιες δαπάνες" συνιστούν ένα νέο πρόσθετο εργαλείο για τις επιχειρήσεις που έχουν τουριστική δραστηριότητα ή λειτουργούν στην εστίαση και την αναψυχή (κλάδος Horeca) καθώς απευθύνεται σε επιχειρήσεις που έχουν απωλέσει άνω του 30% του κύκλου εργασιών τους και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των συνολικών ζημιών τους (ενοίκια, απαξίωση αγαθών, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, μεταφορικά μέσα-λίζινγκ, τόκοι, συμβατικές υποχρεώσεις σε προμηθευτές κοκ (Directive for fixedcostsubsidies). Ενισχύεται, πλέον, το σταθερό τους κόστος, ακόμα και βάσει των εκτιμώμενων ζημιών της επόμενης χρονιάς, με ποσά έως 3,8 εκατομμύρια ευρώ (σημείο 87 παρ. δ) ανά επιχείρηση (από 800.000€ που ίσχυε ως τώρα για τις άλλες ενισχύσεις)

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν αυτή τη στιγμή διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία που μπορούν να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών που έχουν υποστεί οι επιχειρήσεις  εστίασης, τουρισμού, αναψυχής κτλ και η κυβέρνηση να μην έχει ακόμα ανακοινώσει έστω την πρόθεσή της να τα αξιοποιήσει. Πρόκειται για προγράμματα που προβλέπουν ακόμα και την κάλυψη των εκτιμώμενων ζημιών της επόμενης χρονιάς που όπως όλα δείχνουν δεν θα αποφύγουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις. Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων, δεν παρακολουθεί και δεν εναρμονίζεται με τις εξελίξεις στην Ευρώπη στους κλάδους μάλιστα της οικονομίας που έχουν πληγεί περισσότερο από την εν εξελίξει αυτή κρίση. Πρακτικά το νέο αυτό χρηματοδοτικό εργαλείο μπορεί να διασώσει το σύνολο των επιχειρήσεων του τουρισμού και της εστίασης, να προστατέψει τους επιχειρηματίες από την πτώχευση και τα λουκέτα, να διασώσει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η κυβέρνηση που νομοθέτησε εν μέσω πανδημίας και βαθιάς ύφεσης το νέο πτωχευτικό δίκαιο δεν αξιοποιεί τις δυνατότητες που παρέχει η Ευρωπαϊκή Ένωση, δυνατότητες που μπορούν να προστατέψουν τους επιχειρηματίες από την πτώχευση και τη χρεοκοπία που τους απειλεί σήμερα. ».


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.