Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΚΚΕ για τους ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΩΝ ΣΕΡΡΕΣ

Αναρτήθηκε: Dec 9, 2020 από serrestv2 στην κατηγορία: Αγροτικά Πολιτικά προβολές: 256 Tags (Λέξεις κλειδιά): ΚΚΕ, ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΩΝ ΣΕΡΡΕΣ
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Ανάπτυξης & Επενδύσεων

 

Θέμα:Προβλήματα παραγωγών ζαχαροτεύτλων

 

Οξυμένα παραμένουν και φέτος τα προβλήματα των παραγωγών ζαχαροτεύτλων, που έχουν απομείνει στην καλλιέργεια, καθώς για άλλη μια χρονιά είναι αμφίβολη η απορρόφηση της παραγωγής τους. Η εταιρεία Royal Sugar τους εκβιάζει ώστε να υπογράψουν νέες συμβάσεις, με οριζόντια τιμή ανά τόνο στα 20 ευρώ, αντί της προηγούμενης συμφωνίας που προέβλεπε κλιμακωτή πληρωμή, ανάλογα με τον ζαχαρικό τίτλο,  από 22 έως 36 ευρώ ανά τόνο.

Η συγκεκριμένη τιμή δεν καλύπτει ούτε το κόστος παραγωγής, καθώς μόνο για την εξαγωγή των τεύτλων και τη μεταφορά τους στο εργοστάσιο το κόστος φτάνει τα 9-10 ευρώ τον τόνο. Οι εκβιασμοί εντείνονται από το γεγονός ότι για τη λήψη της συνδεδεμένης ενίσχυσης θα πρέπει να προσκομιστούν από τους παραγωγούς τα τιμολόγια παράδοσης των τεύτλων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Μέχρι πρόσφατα δεσμευόταν και πανηγύριζε ότι εξασφάλισε την καλλιέργεια, την απορρόφηση των τεύτλων και την παραγωγή ζάχαρης στο εργοστάσιο των Σερρών χάρη στη συμφωνία της με τον επενδυτή. Σήμερα που ο επενδυτής επιδιώκει να μην τηρήσει τη συμφωνία πρέπει να παρέμβει σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της προς τους τευτλοπαραγωγούς.

 

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί,τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε να τηρηθούν τα συμβόλαια, να παραδοθεί η παραγωγή και να αποδοθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση στους τευτλοπαραγωγούς, οι οποίοι δεν ευθύνονται για τις παλινωδίες του επενδυτή;

 

Οι Βουλευτές

Δελής Γιάννης

Στολτίδης ΛεωνίδαςΣου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.