Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρη Αβραμάκη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες: «Μία σύγχρονη δημοκρατική πολιτεία έχει ως πρώτιστο μέλημα την ουσιαστική διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης όλων στο σύνολο της οργανωμένης κοινωνικής ζωής»

Αναρτήθηκε: Dec 5, 2020 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά Κοινωνικά προβολές: 255 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

«Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπων με Ειδικές Ανάγκες και στη χώρα μας αυτή η μέρα έχει μία ιδιαίτερη σημασία. Αυτό συμβαίνει,παρά τα όσα βήματα προόδου έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, γιατί η Ελλάδα παρουσιάζει ακόμη σημαντική υστέρηση στην ανάπτυξη όλων των απαραίτητων υποδομών για την διευκόλυνση της συμμετοχής ατόμων με κινητικές ή άλλες δυσχέρειες στην οργανωμένη κοινωνική ζωή της χώρας μας. Πόσο εύκολο είναι σήμερα άραγε για έναν άνθρωπο, με κινητικά ή άλλου είδους προβλήματα, που ζει στις Σέρρες ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή ανά την ελληνική επικράτεια να μπορεί να κυκλοφορεί μόνος μέσα στην πόλη, να μπορεί να πηγαίνει στις υπηρεσίες, να χρησιμοποιεί ΜΜΜ, να έχει πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας, στην εκπαίδευση, στα εμπορικά καταστήματα και στην εστίαση. Νομίζω πως δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξουμε λίγο γύρω μας για να κατανοήσουμε πως οι γειτονιές μας, οι πόλεις μας, οι κρατικές δομές στο σύνολό τους, τα δίκτυα πεζοδρόμων και ένα μεγάλο μέρος των ιδιωτικών επιχειρήσεων δεν παρέχει με τρόπο επαρκή δικαίωμα πρόσβασης ή μετακίνησης σε αυτούς τους ανθρώπους. Αποτέλεσμα είναι να δυσχεραίνεται κατ’ αυτόν τον τρόπο η άσκηση θεμελιωδών συνταγματικών τους δικαιωμάτων με αποτέλεσμα την απογοήτευση, την αίσθηση αποκλεισμού, τη πεποίθηση πως αποτελούν τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες πολίτες δεύτερης κατηγορίας, την υστέρηση στην ανάπτυξή τους σε σχέση με τους συμπολίτες τους.

Δυστυχώς η κατάσταση αυτή δεν περιορίζεται στα όρια μιας ημέρας. Δεν περιορίζεται δυστυχώς στο πλαίσιο πολλών ετών. Είναι μία καθημερινή πραγματικότητα την οποία βιώνει μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας, δίνοντας καθημερινά έναν αγώνα αξιοπρέπειας, έναν αγώνα ελευθερίας και ισότητας. Ως θεσμικοί φορείς της συντεταγμένης πολιτείας έχουμε υποχρέωση να είμαστε δίπλα τους σε κάθε στιγμή αυτού του αγώνα, όχι με ευχολόγια, όχι με showγια τα ΜΜΕ, αλλά με θετικές δράσεις και πρωτοβουλίες. Ως πολίτες που θέλουμε να ζούμε σε μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία έχουμε υποχρέωση να διεκδικούμε γειτονιές, πόλεις, σχολεία, νοσοκομεία, καταστήματα προσβάσιμα και ανοιχτά σε κάθε πολίτη. Η στήριξη μας στα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες δεν είναι φιλανθρωπία, είναι καθήκον δημοκρατίας, καθήκον αλληλεγγύης με στόχο η επόμενη μέρα να είναι μια καλύτερη μέρα για όλους.» 
Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.