Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

O Λευτέρης Αβραμάκης στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» στο Blue Sky

Αναρτήθηκε: Nov 27, 2020 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 187 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Στην εκπομπή «Παρεμβάσεις» και τη δημοσιογράφο Λίνα Κλείτου στο BlueSky, φιλοξενήθηκε ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

Για την διάσωση της Aegean

«Η κυβέρνηση χαρίζει 120 εκατ. στην Aegean, χωρίς να εξασφαλίζει κανένα όφελος από την μελλοντική κερδοφορία του ομίλου, προκειμένου να επιστραφούν κάποια έστω από αυτά τα χρήματα. Πρόκειται για ένα όμιλο που μόνο την περυσινή χρονιά κατέγραψε κέρδη περίπου 500 εκ ευρώ. Δεν γίνεται τα κέρδη να μοιράζονται στους μετόχους και οι ζημιές να πληρώνονται από το κράτος. Να στηριχθεί για να ξεπεράσει τη σημερινή δύσκολη κατάσταση, αλλά να αποκτήσει δικαίωμα το κράτος στην μετοχική σύνθεση  και τη διοίκηση της εταιρίας κατ΄ αντιστοιχία της επιδότησης που της χορηγείται».

Για την επίταξη ιδιωτικών κλινικών

«Εξ αρχής είχαμε τονίσει ότι για να μπορέσει να αντιμετωπιστεί η υγειονομική κρίση και να παρασχεθούν οι αναγκαίες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πολίτες, ήταν αναγκαία η επίταξη και των ιδιωτικών κλινικών. Η κυβέρνηση όμως προχωράει σε «επίταξη» έχοντας διπλασιάσει τα νοσήλια βάσει των οποίων αποζημιώνονται οι ιδιωτικές κλινικές. Αυτό δεν είναι επίταξη αλλά «επινοικίαση» με υψηλό κόστος σε βάρος και πάλι του ελληνικού λαού».

Για τις ΜΕΘ στο ΕΣΥ

«Η κυβέρνηση άργησε υπερβολικά να ενισχύσει ως όφειλε το δημόσιο σύστημα υγείας. Δεν έχει προσλάβει το αναγκαίο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό εδώ και 8 μήνες ενώ μπορούσε. Έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίζει «πεταμένα λεφτά» το άνοιγμα νέων ΜΕΘ στα δημόσια Νοσοκομεία. Αυτή τη στιγμή στη Βόρειο Ελλάδα και ειδικά στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης γίνεται επιλογή ασθενών. Τα Νοσοκομεία, όπως το Νοσοκομείο Σερρών έχουν ξεπεράσει τις αντοχές τους, άνθρωποι που χρειάζονται υπηρεσίες υγείας δεν εξυπηρετούνται γιατί τα Νοσοκομεία καλύπτουν μόνο περιστατικά COVID-19. Η κυβέρνηση έχασε στο μεσοδιάστημα πολύτιμο χρόνο, από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο,με αποτέλεσμα σήμερα να μην μπορεί να διαχειριστεί το δεύτερο κύμα της πανδημίας.»

Για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

«Η κυβέρνηση δίνει ελάχιστα στους εργαζόμενους, ελάχιστα στη συντριπτική πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, δίνει όμως πολλά στις λίγες μεγάλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Την ίδια στιγμή όμως κόβει πολύτιμους πόρους από τον ΟΑΕΔ σε μια περίοδο που η ανεργία εκτινάσσεται και περικόπτει στον Προϋπολογισμό περίπου δύο δις από τις υπηρεσίες του κοινωνικού κράτους σε μια περίοδο που το κοινωνικό κράτος χρειάζεται περισσότερο».

Ο Λευτέρης Αβραμάκης τέλος, ζήτησε να υιοθετηθούν στο σύνολο τους οι τροπολογίες – προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες οικονομικές ανάγκες των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και να περιοριστεί όσο γίνεται η ύφεση. Συγκεκριμένα ζήτησε:

-Να καλυφθεί από το κράτος ολόκληρο το Δώρο Χριστουγέννων στη βάση του ονομαστικού μισθού, δεδομένου ότι οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να το καταβάλλουν μετά από δύο lockdownκαι τη ραγδαία μείωση του τζίρου τους

-Να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης σε όλα τα πληττόμενα νοικοκυριά ύψους 400 ευρώ για το πρώτοενήλικο μέλος, 200 ευρώ για το δεύτερο ενήλικο μέρος και 100 ευρώ για κάθε παιδί.

-να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων στα βασικά κοινωνικά αγαθά ιδίως στην ενέργεια (ρεύμα, πετρέλαιο, αέριο) και στο νερό.


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.