Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Η Κυβέρνηση πρέπει σε αυτή την κρίσιμη φάση να αφήσει τις μεθοδεύσεις αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και να αφοσιωθεί ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας, που απειλεί την υγεία όλων μας»

Αναρτήθηκε: Nov 22, 2020 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 134 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Την Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Radio North 98.0 και στους δημοσιογράφους Ειρήνη Γκέλη και Βαγγέλη Μωϋσή σχετικά με τις εξελίξεις στο ζήτημα της πανδημίας.

Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση ως δύσκολη για το Νομό Σερρών, αλλά και πανελλαδικά ο Λευτέρης Αβραμάκης αναφέρθηκε στην ολιγωρία της Κυβέρνησης να ενισχύσει τα δημόσια νοσοκομεία. Ειδικότερα στις Σέρρες, το Νοσοκομείο δεν έλαβε τη στήριξη που χρειάζεται τόσο κατά τη διάρκεια της πανδημίας, όσο και πιο πριν αφού είχε μείνει με ελάχιστους γιατρούς σε κρίσιμες ειδικότητες, όπως είναι αυτή του αναισθησιολόγου για παράδειγμα. «Ζητάμε το καλύτερο δυνατό για τη δημόσια υγεία. Δεν ζητάμε θαύματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΣΥ. Μεταξύ όλων των άλλων ξεκίνησε και μια διαδικασία πρόσληψης 2.500 χιλιάδων ιατρών. Όμως η Κυβέρνηση της ΝΔ ακύρωσε τη διαδικασία λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, προκηρύσσοντας εκ νέου τις θέσεις αυτές, με αποτέλεσμα τα Νοσοκομεία να στερηθούν αυτούς τους γιατρούς κατά την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε» δήλωσε ο Βουλευτής. Ειδικότερα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών θα προσλαμβάνονταν 9 ιατροί με την προκήρυξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όμως τελικά με την ακύρωση της διαδικασίας από την σημερινή κυβέρνηση δεν προσελήφθη κανένας, ενώ και οι επικουρικοί ιατροί που ήρθαν από τον Απρίλιο κι έπειτα με αφορμή την πανδημία ανέρχονται στους 3.

Στη συνέχεια ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Μωυσής αναφέρθηκε στο tweet της Αυγής για τους 35 τάφους που διανοίχθηκαν προληπτικά και την έντονη κριτική που δέχθηκε για το ζήτημα αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ από τοπικούς βουλευτές της πλειοψηφίας. Ο Λευτέρης Αβραμάκης τόνισε σε αυτό το σημείο: «Η Αυγή στον τρόπο που επικοινώνησε το ζήτημα της προληπτικής διάνοιξης τάφων στις Σέρρες έκανε λάθος. Το αποδέχθηκε και η ίδια και για αυτό ζήτησε συγγνώμη. Δεν μπορεί κανείς να μας κουνάει το δάκτυλο, λοιπόν, ιδιαιτέρως οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές που βρήκαν την ευκαιρία να επιχειρήσουν να αποστρέψουν το βλέμμα του σερραϊκού λαού από την ευθύνη, που φέρουν ακέραια οι ίδιοι, για την μηδενική ενίσχυση των δομών υγείας των Σερρών ενόψει της πανδημίας». Και συνέχισε ο Βουλευτής: «Οφείλουμε να εστιάσουμε στην ουσία. Το δημοσίευμα της Αυγής δεν μπορεί να καλύψει την αναγνώριση λαθών στην αντιμετώπιση της πανδημίας από τον Πρωθυπουργό κατά την τριτολογία του στη συζήτηση της προηγούμενης εβδομάδας στη Βουλή, καθώς και την επίρριψη ευθυνών και στους αυτοδιοικητικούς άρχοντες της Θεσσαλονίκης. Λέτε για την Αυγή, αλλά δεν λέτε για το blame game που έχει ξεκινήσει μέσα στη κυβερνητική παράταξη σχετικά με τον εκτροχιασμό της κατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα. Δεν λέτε για την ομολογία εσφαλμένης αντιμετώπισης της πανδημίας από την Κυβέρνηση. Τα δημόσια νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα είναι στα όρια τους, έχει ξεκινήσει η διαδικασία επίταξης ιδιωτικών κλινικών, με προβλήματα κι αυτή, κι εμείς ασχολούμαστε με ένα tweet στην Αυγή, για το οποίο μάλιστα έγινε ανάληψη ευθύνης και ζητήθηκε συγγνώμη. Αυτή τη στιγμή το ΕΣΥ στηρίζεται ξεκάθαρα στην αυτοθυσία του υγειονομικού προσωπικού, το οποίο η Κυβέρνηση, εφησυχασμένη, άφησε ανυπεράσπιστο στην πρώτη γραμμή της μάχης. Τί έγιναν άραγε όλες αυτές οι δωρεές εκατομμυρίων προς τα δημόσια νοσοκομεία; που βρίσκονται και γιατί δεν επιστρατεύονται τώρα, σε αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή»

Έπειτα οι δημοσιογράφοι έκαναν αναφορά και στα υπόλοιπα μέτωπα που έχει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει, όπως είναι η οικονομία, η παιδεία κλπ. Ειδικότερα αναφερόμενοι στο ζήτημα του φιάσκου της τηλε – εκπαίδευσης και με αφορμή αυτό αναρωτήθηκαν αν η αντιπολίτευση ασκείται επαρκώς από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. Ο Βουλευτής απαντώντας τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί αντιπολίτευση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με τεκμηριωμένα επιχειρήματα και προτάσεις. Όμως, δυστυχώς αυτά δεν είναι εύκολο να φτάσουν στην κοινωνία γιατί παρεμβαίνει ο παραμορφωτικός φακός της κυβερνητικής επιρροής στα ΜΜΕ. «Σε κάθε περίπτωση κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η τρίχα γινόταν τριχιά από τα Μέσα. Τώρα, η κυβερνητική προπαγάνδα αναφορικά με την αντιπολίτευση κινείται στη λογική των συμψηφισμών. Όμως, ο χώρος της Δημόσιας Υγείας δεν είναι προνομιακός για αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Οι άνθρωποι που επέβαλλαν το 5ευρω στα δημόσια νοσοκομεία, που κράτησαν το ΕΣΥ κλειστό στους ανασφάλιστους, που ζητούσαν να κλείσουν νοσοκομεία, που ζητούσαν να μην τους πάρει η τρόικα τη δόξα της μείωσης του υγειονομικού προσωπικού στην Ελλάδα δεν μπορούν σήμερα να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτοί που έκλεισαν Νοσοκομεία και μείωσαν τις δαπάνες για την Υγεία σε πρωτόγνωρα ποσοστά, μειώνοντας όμως τις παροχές του ΕΣΥ και όχι επιφέροντας εξυγίανση, πάει πολύ να κατηγορούν τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την σημερινή κατάσταση του ΕΣΥ».

Τέλος ερωτώμενος για τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές ο Λευτέρης Αβραμάκης άσκησε δριμεία κριτική: «Μας κουνάνε το δάκτυλο οι βουλευτές της συμπολίτευσης, προσπαθούν όμως έτσι να κρύψουν τις ευθύνες τους. Είναι οι ίδιοι που άφησαν το Νοσοκομείο Σερρών εν μέσω πανδημίας αβοήθητο, προσπαθώντας μόνο κάποιοι από αυτούς να δρέψουν δάφνες για τις δήθεν «κατόπιν ενέργειών τους» προσλήψεις ιατρών, που δεν έγιναν ποτέ, είναι οι ίδιοι που άφησαν το ΕΚΑΒ χωρίς στολές και εξοπλισμό, με 6 μόνο ασθενοφόρα στον μεγαλύτερο σε έκταση Νομό της Βόρειας Ελλάδας, είναι οι ίδιοι που εμφανίζουν έργα που δρομολογήθηκαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ως δικά τους έργα, οι κύριοι υπαίτιοι για την κατάταξη του Νομού μας στην τελευταία θέση σε ΑΕΠ πανελλαδικά.»Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.