Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Η κυβέρνηση να σταματήσει να αδιαφορεί και να εξασφαλίσει την αδιάκοπη πρόσβαση όλων των πολιτών στα βασικά κοινωνικά αγαθά»

Αναρτήθηκε: Nov 22, 2020 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 158 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Με ερώτησή τους στη Βουλή 43 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, ζητούν από την κυβέρνηση να σταματήσει να αδιαφορεί και να παρέμβει προκειμένου να διασφαλίσει ότι κανένα νοικοκυριό στην Ελλάδα της υγειονομικής, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης δεν θα μείνει χωρίς πρόσβαση σε βασικά κοινωνικά αγαθά.

Συγκεκριμένα, οι Βουλευτές καταγγέλλουν ότι παρά το ότι η ελληνική κοινωνία είναι υποχρεωμένη για δεύτερη φορά να ζει σε συνθήκες lockdown, τα εισοδήματα χιλιάδων νοικοκυριών έχουν μειωθεί δραματικά, οι άνεργοι αυξάνονται καθημερινά, οι κάτοικοι είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν στα σπίτια τους, οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθούν μαθήματα εξ αποστάσεως και οι εργαζόμενοι να δουλεύουν από το σπίτι με δικά τους πολλές φορές μέσα, παρατηρείται το φαινόμενο η ΔΕΗ και οι άλλοι πάροχοι ενέργειας να απειλούν με διακοπή της ηλεκτροδότησης σε περίπτωση που δεν εξοφληθούν έγκαιρα οι λογαριασμοί τους. Οι Βουλευτές ζητούν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να διασφαλιστεί ότι κανένα σπίτι δεν θα μείνει χωρίς ρεύμα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες και ταυτόχρονα να μεριμνήσει προκειμένου να δοθεί παράταση στην εξόφληση λογαριασμών υπηρεσιών κοινής ωφελείας.

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Η πρακτική τόσο της ΔΕΗ όσο και των υπόλοιπων παρόχων ενέργειας να απειλούν με διακοπή ηλεκτροδότησης τα νοικοκυριά σε αυτές τις συνθήκες είναι απαράδεκτη. Απαράδεκτη είναι επίσης η στάση της κυβέρνησης που σιωπηρά επιτρέπει αυτές τις πρακτικές. Σε μια συγκυρία που η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας είναι υποχρεωμένη να παραμένει στο σπίτι και κατά συνέπεια να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αύξησε τα τιμολόγια της ΔΕΗ και επιβάλλει και τη μείωση μισθών και εισοδημάτων στους περισσότερους, οφείλει τουλάχιστον να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος. Αν αναλογιστούμε επίσης ότι η χειμερινή περίοδος πολλαπλασιάζει τις ανάγκες ενέργειας και για τη θέρμανση καταλαβαίνουμε ότι είναι εκ των ων ουκ άνευ υποχρεωμένο το κράτος να επιβάλλει κανόνες για την απρόσκοπτη και αδιάκοπη πρόσβαση όλων των κατοίκων τουλάχιστον στα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως είναι το ρεύμα στα σπίτια».Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.