Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου στον ΣΚΑΪ για την συνάντηση Πομπέο - Πατριάρχη

Αναρτήθηκε: Nov 21, 2020 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 63 Tags (Λέξεις κλειδιά): Τάσος Χατζηβασιλείου
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Για την σπουδαιότητα της συνάντησης Πομπέο με τον Οικουμενικό Πατριάρχη μίλησε στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο βουλευτής τόνισε ότι η επίσκεψη, η οποία προκάλεσε ενόχληση στην Άγκυρα και προβληματισμό στην Μόσχα, επιβεβαίωσε τον οικουμενικό χαρακτήρα του Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης και την πρωτοκαθεδρία του στο παγκόσμιο προσκήνιο της Ορθοδοξίας. 

 

«Ο κ.κ. Βαρθολομαίος έλαβε νέα διεθνή ψήφο εμπιστοσύνης και αναγνωρίστηκε ως βασικός εταίρος για τα ζητήματα θρησκευτικών ελευθεριών», υπογράμμισε ο κ. Χατζηβασιλείου. 

 

Ο βουλευτής στάθηκε και στο γεγονός ότι ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δεν συνάντησε κανένα μέλος της κυβέρνησης Ερντογάν κατά την επίσκεψή του. Ο βουλευτής εκτίμησε ότι ο κ. Πομπέο έδειξε «κόκκινη κάρτα» στην Άγκυρα, υπονοώντας την δυσαρέσκεια της Ουάσινγκτον για τους ρωσικούς πυραύλους S400. 

 

«Η εικόνα της Τουρκίας έχει επιβαρυνθεί διεθνώς, καθώς έχει γίνει αντιληπτό ότι ο Ερντογάν εργαλειοποιεί το Ισλάμ για να φανατίσει μουσουλμανικούς πληθυσμούς της Ευρώπης», επεσήμανε ο κ. Χατζηβασιλείου και συνέχισε λέγοντας ότι η συμπεριφορά αυτή ενοχλεί ιδιαίτερα την ΕΕ, η οποία δεν θα αργήσει να αντιδράσει.

 

Σχετικά με τους εξοπλισμούς στους οποίους προχωρά η χώρα μας, ο βουλευτής τόνισε ότι ο Πρωθυπουργός έχει θέσει με σαφήνεια τους δύο άξονες της εξωτερικής μας πολιτικής: ο πρώτος βασίζεται στην αποτελεσματική διπλωματία και την εμβάθυνση των στρατηγικών μας σχέσεων με εταίρους και ο δεύτερος στην ισχυροποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Χατζηβασιλείου υπογράμμισε ότι με την απόκτηση των νέων οπλικών συστημάτων, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας θα ενισχυθούν και θα  μπορούν να επιχειρούν πιο αποτελεσματικά στην Ανατολική Μεσόγειο.

https://www.youtube.com/watch?v=EboM_MsnOf0
Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!  

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.