Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Τρεις δουλειές είχε να κάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον Μάρτιο και δεν έκανε τίποτα»

Αναρτήθηκε: Nov 17, 2020 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 115 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, με αφορμή την ανακοίνωση νέου καθολικούlockdown, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση της ΝΔ και το επιτελικό κράτος του κυρίου Μητσοτάκη, είχαν να κάνουν τρεις δουλειές για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης από τον Μάρτιο του 2020, όταν αποφασίστηκε το πρώτο lockdown για να κερδηθεί χρόνος, να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να προετοιμαστεί κατάλληλα το Εθνικό Σύστημα Υγείας για την πανδημία.

Να αυξήσει σε σημαντικό βαθμό τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Να προσλάβει εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτές ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν όλες οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και να μην μένουν κλειστές λόγω έλλειψης κατάλληλου προσωπικού όπως γίνεται σήμερα. Να οργανώσει κατάλληλα το σύστημα υγείας ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε μια εκθετική αύξηση των κρουσμάτων με κατάλληλους χώρους, κατάλληλο εξοπλισμό και ανθρώπους. Να οργανώσει ένα σύστημα δωρεάν μαζικών διαγνωστικών ελέγχων στον πληθυσμό ώστε να απομονώνονται έγκαιρα όσοι εντοπίζονται να είναι θετικοί στον κορωνοϊό, ιδίως οι ασυμπτωματικοί.

Να προετοιμάσει κατάλληλα τα σχολεία και τις σχολικές αίθουσες για να μπορεί να λειτουργήσει η εκπαιδευτική διαδικασία με τους καλύτερους δυνατούς όρους υγειονομικής προστασίας. Να μειωθούν οι μαθητές ανά τάξη, να εξευρεθούν περισσότερες σχολικές αίθουσες και να προσληφθούν περισσότεροι εκπαιδευτικοί ώστε να περιοριστούν τα φαινόμενα συνωστισμού στις σχολικές αίθουσες.

Να αναπτύξει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αυξάνοντας το στόλο των οχημάτων, τα δρομολόγια και κάνοντας τις αναγκαίες προσλήψεις οδηγών, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου και ήταν προφανές ότι θα υπάρξει υπερμετάδοση του ιού ακόμα και με όλα τα ατομικά μέτρα προστασίας που λαμβάνουν οι επιβάτες.

Η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της 8 περίπου μήνες και δεν έκανε τίποτα από τα αυτονόητα. Αντίθετα χαρακτήρισε «πεταμένα λεφτά» την αύξηση των κλινών ΜΕΘ και τις προσλήψεις ιατρών για να τις λειτουργήσουν. Μείωσε τις προσλήψεις εκπαιδευτικών και αύξησε τους μαθητές ανά τάξη. Εξήγγειλε κατ΄ επανάληψη λύσεις στο πρόβλημα του συνωστισμού στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και μόλις χθες κατόρθωσε να βγάλει προκήρυξη για προσλήψεις οδηγών.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση αρνείται πεσματικά την συνταγογράφηση των τεστ covidμε αποτέλεσμα ακόμα και σήμερα να μην υπάρχει αποτελεσματική καταγραφή των κρουσμάτων, αλλά αντίθετα να ελέγχονται μόνο όσοι εμφανίζουν συμπτώματα και όσοι από φόβο ή για άλλους λόγους πληρώνουν από την τσέπη τους 80 περίπου ευρώ για να διαπιστώσουν ένα είναι θετικοί ή όχι στον ιό.

Το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτοκόλλα καθολικής εφαρμογής, οι αντικρουόμενες οδηγίες προς τον πληθυσμό για τα ατομικά μέτρα προστασίας, η προσπάθεια χρέωσης της αύξησης των κρουσμάτων στις συνήθειες των νέων, η γενίκευση χρέωσης του δεύτερου κύματος της πανδημίας συλλήβδην στις επιχειρήσεις εστίασης και το επακόλουθο νέο lockdown, είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας της κυβέρνησης. Σε ότι αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας, η κυβέρνηση είχε μόλις τρεις δουλειές να κάνει και δεν έκανε τίποτα. Ελπίζω ο ελληνικός λαός να σταθεί και πάλι στο ύψος των περιστάσεων για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί και το δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Ελπίζουμε τέλος ότι η κυβέρνηση στον τομέα τουλάχιστον της οικονομίας και της οικονομικής στήριξης συνολικά της κοινωνίας θα αντιληφθεί τα λάθη της κατά το πρώτο lockdownκαι θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Απαιτείται η απόλυτη προστασία συνολικά των εισοδημάτων των πολιτών, δεδομένου ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ Μητσοτάκη, το κράτος εξακολουθεί να διαθέτει στα ταμεία του 37 δις ευρώ, όσα δηλαδή άφησε ως «μαξιλάρι ασφαλείας» η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτές τις συνθήκες, σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση πρέπει να αξιοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι του κράτους για να διασωθεί η ελληνική κοινωνία και οικονομία».   


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.