Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Η κυβέρνηση είναι ανίκανη να στηρίξει το Νομό Σερρών υγειονομικά και οικονομικά»

Αναρτήθηκε: Nov 17, 2020 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 105 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Με αφορμή τις εξελίξεις γύρω από την πανδημία, τα μέτρα και την αδυναμία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Νομού Σερρών ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, τόνισε:

«Η ανικανότητα της κυβέρνησης ξεπερνά κάθε όριο. Με αφορμή τις εξελίξεις της πανδημίας στο Νομό Σερρών παρατηρούμε ότι:

Εδώ και μήνες οι φορείς υγείας του Νομού και η αντιπολίτευση απευθύνουμε έκκληση στο κράτος να ενισχύσει το Νοσοκομείο Σερρών χωρίς να συγκινείται κανείς. Με την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση αντί άμεσης ενίσχυσης του Νοσοκομείου με γιατρούς και νοσηλευτές ώστε να λειτουργήσουν συνολικά οι κλινικές του Νοσοκομείου, επιλέγει να μετακινήσει σε μόνιμη βάση ιατρούς από τα Κέντρα Υγείας Στρυμονικούκαι Μαυροθάλασσας για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου, υποβαθμίζοντας σημαντικά την παροχή υπηρεσιών από τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας και υποχρεώνοντας τους μόνιμους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών η πλειοψηφία των οποίων ανήκει στις ευάλωτες ηλικιακά ομάδες πληθυσμού, να μετακινούνται στην πόλη των Σερρών, το κέντρο δηλαδή της πανδημίας, για τη λήψη αυτών των υπηρεσιών.

Γιατροί και νοσηλευτές του Νοσοκομείου Σερρών δουλεύουν πάνω από τα ανθρώπινα όρια αντοχής εδώ και μήνες. Έχουν πραγματοποιήσει σειρά διαμαρτυριών χωρίς να βρουν ανταπόκριση σε οποιοδήποτε αίτημα κατέθεσαν. Το Νοσοκομείο Σερρών λειτουργεί με λιγότερους ιατρούς και νοσηλευτές από ότι τον περασμένο Μάρτιο όταν και έγινε το αρχικό lockdownπροκειμένου να εξευρεθεί χρόνος για την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ο ΕΟΔΥ δηλώνει αδυναμία να παρέχει νοσηλεία στους ασθενείς του γηροκομείου και αποφασίζεται να μετατραπεί τμήμα του γηροκομείου σε κλινικήCOVID-19, χωρίς να διατίθεται το αναγκαίο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό τόσο για τη ιατρική φροντίδα όσο και για την εν γένει φροντίδα των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων. 

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αδυνατούν να υποδεχτούν νέους ασθενείς με COVID -19 από το Νομό Σερρών τη στιγμή που στο Νομό μας εντοπίζονται περίπου το 10% των ημερήσιων κρουσμάτων και το Νοσοκομείο Σερρών αδυνατεί να καλύψει το σύνολο των αναγκών λόγω της υποστελέχωσης.

Η οικονομική καταστροφή του Νομού για το 2020 συνεχίζεται με τα νέα περιοριστικά μέτρα με αποτέλεσμα να απειλούνται επιπλέον 5000 θέσεις εργασίας (σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σερρών) σε ένα Νομό που ήδη πλήττεται από 40% ανεργία και διαρκή φτωχοποίηση όλο και περισσότερων.

Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν κυβερνητικές ευθύνες και αυτές θα αποδοθούν στο έπακρο. Αυτή τη στιγμή όμως προέχει:

Να ενισχυθεί άμεσα το Νοσοκομείο Σερρών με ιατρούς και νοσηλευτές ώστε να λειτουργήσουν όλες οι κλινικές και να αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα περιστατικά COVID – 19.

Να εξευρεθούν κατάλληλοι χώροι φιλοξενίας ασθενών COVID-19 ακόμα και με επίταξη και να διασφαλιστεί ότι οι ασθενείς θα έχουν ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα αλλά και ότι θα καλύπτονται και οι υπόλοιπες ανάγκες τους

Να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι μετακινήσεις από και προς την πόλη των Σερρών, γεγονός που συνεπάγεται την διατήρηση του επιπέδου λειτουργίας των Κέντρων Υγείας στο Νομό ώστε να μην υποχρεώνονται ιδίως οι ευάλωτες ηλικιακά ομάδες πληθυσμού να απευθύνονται στο Νοσοκομείο Σερρών για υπηρεσίες που παρέχουν μέχρι σήμερα τα Κέντρα Υγείας του Νομού.

Αντί η κυβέρνηση να μοιράζει χρήματα στα κανάλια μέσω ακόμα μίας «Λίστας Πέτσα» ας αρχίσει να διαθέτει χρήματα για την πρόσληψη ιατρών και νοσηλευτών αλλά και για την επιβίωση των μαγαζιών των Σερρών ώστε να διασωθούν τουλάχιστον οι εναπομείνασες θέσεις εργασίας στο Νομό.»Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.