Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Ανεξέλεγκτες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων συμπιέζουν τα εισοδήματα των αγροτών και ελλοχεύουν κινδύνους για τους καταναλωτές και τη δημόσια υγεία»

Αναρτήθηκε: Nov 16, 2020 από serrestv2 στην κατηγορία: Αγροτικά Πολιτικά προβολές: 131 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Σαράντα εννέα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή ζητώντας από την κυβέρνηση να παρέμβει αποτελεσματικά και να ενισχύσει τους ελέγχους στα σημεία εισαγωγής και πώλησης αγροτικών προϊόντων, λόγω του ότι τους τελευταίους μήνες παρατηρείται έξαρση των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν παρατηρείται τους τελευταίους μήνες ραγδαία αύξηση των εισαγωγών αγροτικών προϊόντων από την Αλβανία, την Τουρκία και τη Β. Μακεδονία τα οποία όμως βαφτίζονται ελληνικά και διατίθενται στην ελληνική αγορά παραπλανώντας κατ’ αρχήν τους Έλληνες καταναλωτές. Η πρακτική αυτή λειτουργεί εκβιαστικά σε βάρος των παραγωγών οι οποίοι συχνά αναγκάζονται να χαμηλώσουν υπερβολικά τις τιμές των προϊόντων τους προκειμένου αυτά να απορροφηθούν. Ταυτόχρονα, ερωτηματικά προκύπτουν και σε ότι αφορά την ασφάλεια αυτών των τροφίμων, αφού στις χώρες προέλευσης χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων φυτοφάρμακα των οποίων η χρήση δεν επιτρέπεται στην Ευρώπη.

Τέλος, οι Βουλευτές αναφέρονται στις καταγγελίες της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. σύμφωνα με τις οποίες το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια ιδιαίτερα έντονη στοχοποίηση και παρεμπόδιση των ελεγκτών που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους, από συγκεκριμένα εμπορικά συμφέροντα. Ζητούν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να παραθέσει συγκεκριμένα στοιχεία για τους ελέγχους που διενεργούνται, τα πρόστιμα που επιβάλλονται και να αναλάβει πρωτοβουλίες για τον δραστικό περιορισμό αυτών των φαινομένων.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Το αγροτικό εισόδημα έχει ήδη συμπιεστεί υπερβολικά λόγω της πανδημίας και της  μεγάλης ύφεσης. Οι πρακτικές των ελληνοποιήσεων αγροτικών προϊόντων αποτελούν ένα επιπρόσθετο πρόβλημα που συμπιέζει με εκβιαστικούς τρόπους  τις τιμές των ελληνικών προϊόντων. Την ίδια στιγμή, πολλά από αυτά τα προϊόντα, που παράγονται σε χώρες που δεν τηρούν τα αυστηρά πρωτόκολλα ασφάλειας των τροφίμων που ισχύουν στην Ευρώπη, θέτουν σε κίνδυνο  και την υγεία των καταναλωτών. Η κυβέρνηση οφείλει να ενισχύσει τους ελέγχους τόσο στις πύλες εισόδου όσο και στα σημεία χονδρικής και λιανικής πώλησης αγροτικών προϊόντων προκειμένου να προστατευτούν οι Έλληνες καταναλωτές και να απαλλαγούν οι Έλληνες παραγωγοί από τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται με ιδιαίτερη ένταση τους τελευταίους μήνες».Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.