Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Συνέντευξη του Βουλευτή Σερρών Λευτέρη Αβραμάκη στην ΕΡΑ Σερρών

Αναρτήθηκε: Nov 14, 2020 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 119 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Σερρών ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Λευτέρης Αβραμάκης, μεταξύ άλλων τόνισε:

Αδράνεια και ολιγωρία της κυβέρνησης στο Νοσοκομείο Σερρών

«Εδώ και ενάμιση χρόνο ζητάμε την ενίσχυση του Νοσοκομείου Σερρών και η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα. Σε αυτές τις συνθήκες, χωρίς γιατρούς, με την πανδημία να είναι σε έξαρση, η μόνη αντίδραση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και της ΔΥΠΕ είναι να μεταφέρει γιατρούς από την Περιφέρεια και από τα Κέντρα Υγείας στο Νοσοκομείο, μεταφέροντας παράλληλα και τα προβλήματα από την πόλη των Σερρών στην Περιφέρεια του Νομού. Δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη ιατρών και δεν έχει γίνει καμία ουσιαστική προετοιμασία για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης που έχει φέρει στα όρια τους τους ιατρούς και το προσωπικό του Νοσοκομείου. Όση υπευθυνότητα και αν δείξουν οι πολίτες για να ξεπεράσουμε όλοι μαζί αυτή την υγειονομική κρίση, οι ευθύνες της κυβέρνησης παραμένουν. Πρέπει να σταματήσει τώρα η πρακτική του «βλέποντας και κάνοντας», να σταματήσουν τα ευχολόγια και να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες, διότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου».

Σε οικονομικό αδιέξοδο επαγγελματίες και εργαζόμενοι

«Σε ένα Νομό που η ανεργία έχει ξεπεράσει πλέον το 40%, το νέο lockdown, τα ανεπαρκή μέτρα ουσιαστικής στήριξης της πραγματικής οικονομίας, η προώθηση της υποαπασχόλησης και οι μεγάλες μειώσεις μισθών, διαμορφώνουν μια κατάσταση μη βιώσιμη με πολλαπλά αδιέξοδα. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί με το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο για την ανάσχεση της ανεργίας, την αντιστροφή της δημογραφικής αποψίλωσης και την ανάπτυξη του Νομού Σερρών. Μέχρι σήμερα όμως παραμένει στο επίπεδο των εξαγγελιών και των υποσχέσεων. Η πανδημία που επιδεινώνει την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα τουΝ. Σερρών, επιβάλλει την ταχύτερη ενεργοποίηση σχεδίων και την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών και όχι την συνεχιζόμενη αδράνεια που χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση»

Οι παραγωγικές δυνάμεις έχουν αφεθεί στην τύχη τους.

«Καμία πρακτικά πολιτική δεν έχει υιοθετηθεί για να βοηθηθούν σε αυτή τη συγκυρία οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι. Αντίθετα οι κυβερνητικές παλινωδίες, η αναβλητικότητα, οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα,  και η εμμονή μετάθεσης των προβλημάτων στο μέλλον, επιτείνουν το πρόβλημα. Το παράδειγμα των παραγωγών τεύτλων που για μια ακόμη φορά αθετήθηκαν όλες οι συμφωνίες και διαψεύστηκαν οι προσδοκίες που η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε είναι πολύ χαρακτηριστικό. Βλέπουμε δυστυχώς να μεγεθύνονται εκείνες οι αιτίες που οδηγούν στην εγκατάλειψη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και η κυβέρνηση απλώς παρακολουθεί τις εξελίξεις».

Δεν επαρκούν τα μέτρα για τις επιχειρήσεις

«Όπως αποδεικνύει ο μεγάλος αριθμός αιτήσεων για ενίσχυση των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από το Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, τα χρήματα που έχουν εξαγγελθεί δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των επιχειρήσεων του Νομού Σερρών. Ζητάμε να αυξηθεί η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου προγράμματος ώστε να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και να χαρακτηριστούν αυτές οι ενισχύσεις ακατάσχετες για να μπορέσουν να βοηθήσουν πραγματικά τις επιχειρήσεις και μαζί με αυτές να διασωθούν και οι θέσεις εργασίας που προσφέρουν. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει στη διάθεσή της τα 37 δις που της άφησε παρακαταθήκη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν τα αξιοποιεί για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Χρειάζονται πιο ενεργητικές πολιτικές όπως έχει προτείνει κατ’ επανάληψη ο ΣΥΡΙΖΑ, για να διασωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας». Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.