Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΚΚΕ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΊΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ

Αναρτήθηκε: Nov 3, 2020 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 114 Tags (Λέξεις κλειδιά): ΚΚΕ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΊΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Η έντονη αγωνία  των λαϊκών οικογενειών του νομού Σερρών είναι διάχυτη τις τελευταίες μέρες καθώς αυξάνονται συνεχώς τα κρούσματα του κορονοϊού μέρα με τη μέρα.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενεργεί testrapid προφανώς και δεν επαρκεί μπροστά στο ενδεχόμενο η διασπορά του ιού να πάρει ανεξέλικτες διατάσεις κυρίως μέσα στην πόλη των Σερρών.

Σε πολλά σχολεία υπάρχουν κρούσματα, κλείνουν μεμονωμένα τμήματα, δίχως να γίνεται ιχνηλάτηση και  έγκαιρη απολύμανση  των χώρων. Υπήρξε σημαντική  καθυστέρηση στη λήψη μέτρων και στο ΔΙΠΑΕ και ΤΕΦΑΑ. Κρούσματα σε αθλητικές εγκαταστάσεις. Κρούσματα σε εργάτες γης, σε υπαλλήλους υπηρεσιών (δήμους –περιφέρεια), σε βιομηχανικούς εργάτες.

Μέσα σε αυτή την κατάσταση, έχουμε τους κυβερνητικούς υπαλλήλους να ισχυρίζονται πως πράξανε ότι μπορούσαν, το δήμαρχο Σερρών να διαπιστώνει ότι εκ των υστέρων: «κάναμε σαν να μην υπήρχε ιός», τοπικούς φορείς να σηκώνουν το δάχτυλο στους νέους που είναι «απρόσεκτοι και ανεύθυνοι».

Ποια είναιόμως η πραγματικότητα;

Το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία το χειμώνα ήταν το μόνο κόμμα (σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα που τηρούσαν στάση αναμονής) που βγήκε μπροστά επισημαίνοντας ότι χρειάζονται άμεσα ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους εργασίας, υγείας, σε εκπαιδευτικά ιδρύματα.  Είχε επισημάνει πως τα Κέντρα Υγείας, το Νοσοκομείο, πρέπει άμεσα να θωρακιστούν και να ενισχυθούν από προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή.

Το ΚΚΕ ανέδειξε την τραγική εικόνα  της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στο νομό με τις μετακινήσεις γιατρών, την αύξηση των εφημεριών για να μπαλώσουν τα κενά. Κατήγγειλε τα ελλιπή μέτρα προστασίας, τις μάσκες, τα γάντια που χορηγούνται με το σταγονόμετρο στους υγειονομικούς, την αδυναμία να γίνονται τεστ στα εννιά Κέντρα Υγείας του νομού. Χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου για το Νοσοκομείο Σερρών, που αντί να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό, συνεχίζει να αιμορραγεί και να είναι ανέτοιμο να αντιμετωπίσει το νέο κύμα πανδημίας.

Σε αντίθετη κατεύθυνση ήταν όλα τα κυβερνητικά στελέχη του νομού, ο αντιπεριφερειάρχης, οι δήμαρχοι, ο διοικητής του νοσοκομείου, οι προϊστάμενοι της Α/θμιας- Β/βαθμιας εκπαίδευσης, διατυμπανίζοντας πως «υπάρχει σχέδιο και όλα είναι υπό έλεγχο», «ακολουθούνται τα πρωτόκολλα» κλπ. Καλλιεργήθηκε η επανάπαυση και ο εφησυχασμός. Βαρύτατη ευθύνη φέρουν και οι επιστήμονες της περιοχής που κάναν μόνο επισημάνσεις χωρίς να πούνε τίποτα για την τραγική κατάσταση και τις κυβερνητικές ευθύνες.

Η Κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη.  Χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Αντί να εφαρμόσει τα στοιχειώδες μέτρα ελέγχου, αντί να γίνουν μαζικά τεστ σε όλους όσους εισέρχονται στην Ελλάδα, έκανε τα στραβά μάτια στις μεγάλες εταιρείες του τουρισμού, των μεταφορών, στο κεφάλαιο που πίεζε να συνεχιστεί η παραγωγική διαδικασία δίχως να τηρούνται τα πρωτόκολλα υγείας. Ο χειμώνας που έρχεται θα είναι βαρύς. Ο γερασμένος πληθυσμός,  η οικονομική στενότητα των λαϊκών οικογενειών, θα οξύνουν και άλλο την κατάσταση.

Καλούμε:

Κάθε εργαζόμενο, αυτοαπασχολούμενο, αγρότη, όλους τους νέους του νομού να σκεφτούν πως δεν είναι ατομική ευθύνη η προστασία του λαού. Την κανονικότητα που πας προσφέρουν τους την χαρίζουμε. Το μέλλον των οικογενειών μας δε το παραδίνουμε σε αυτούς που μας άφησαν απροστάτευτους. Ο συλλογικός αγώνας μόνο μπορεί να φέρει αποτελέσματα.

Να πάρουν θέση και να διεκδικήσουν αποφασιστικά :

Μαζικά δωρεάν τεστ με ευθύνη των αρμόδιων αρχών . Κλιμάκια ΕΟΔΥ σε χώρους δουλειάς, σε σχολεία, σε γειτονιές.

Αποφασιστική μείωση των μαθητών ανά τάξη. Παρουσία νοσηλευτών στα μεγάλα σχολεία. Μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα.

Μόνιμες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού στο Νοσοκομείο, υλικοτεχνική κάλυψη, 24ωρη λειτουργία όλων των ΚΥ. Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, των εργαστηρίων, των ιδιωτών ιατρών.

Επαυξημένα μέτρα σε γηροκομεία, προνοιακά ιδρύματα, στο σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης, στις δύο δομές προσφύγων.

Διασφάλιση όλων των μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Καμιά απόλυση. Καμιά αλλαγή σύμβασης. Αναρρωτικές άδειες πληρωμένες, φροντίδα για τις ευπαθείς ομάδες που θα είναι σε περιορισμό. Προστασία των ανέργων.

Αποζημιώσεις στους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους που δίνουν τη μάχη για την επιβίωση. Κανένας πλειστηριασμός, κατάσχεση, διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.