Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Λευτέρης Αβραμάκης: «Νέο «πακέτο» χρημάτων για τα κανάλια ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενώ η οικονομία βυθίζεται»

Αναρτήθηκε: Oct 15, 2020 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 42 Tags (Λέξεις κλειδιά): Λευτέρης Αβραμάκης
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Με αφορμή την κατάθεση νομοσχεδίου αργά το βράδυ της Τετάρτης 23 Σεπτεμβρίου, για τη στήριξη των πληγέντων από την κακοκαιρία «Ιανός» όπου μεταξύ άλλων προβλέπεται νέα χρηματοδότηση για τα κανάλια και τα ΜΜΕ απροσδιόριστου ύψους, ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε:

«Τα περισσότερα από 20 εκατομμύρια που μοίρασε με τη «λίστα Πέτσα» εν μέσω πανδημίας χωρίς καμία αδιαφάνεια και χωρίς καμία ντροπή, αποδεικνύονται πολύ λίγα για να καλύψουν επικοινωνιακά την πιο ανίκανη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης. Η κυβέρνηση που χάρισε στους καναλάρχες τη δόση για τον τηλεοπτικό χώρο που καταλαμβάνουν, που από το Μάρτιο πληρώνει με δημόσιο χρήμα καμπάνιες και επικοινωνιακή κάλυψη μέσω απευθείας αναθέσεων από το γραφείο του πρωθυπουργού, τα Υπουργεία και τις Περιφέρειες, κατέθεσε νομοσχέδιο όπου προβλέπεται η χρηματόδοτηση και πάλι των καναλιών για νέες ενημερωτικές καμπάνιες χωρίς να προσδιορίζει ούτε το πόσο θα κοστίσει στους Έλληνες πολίτες ούτε βέβαια πώς θα εξασφαλιστεί η διαφάνεια. Συγκεκριμένα η κυβέρνηση προβλέπει ότι με fasttrackδιαδικασίες, χωρίς διαγωνισμούς και περιττές καθυστερήσεις, θα αναθέσει σε εταιρία την αξιοποίηση άγνωστου ποσού χρημάτων για την μετάδοση μηνυμάτων από ΜΜΕ για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Και επειδή «οι υποχρεώσεις» προς τα ΜΜΕ είναι μεγάλες, προβλέπει ταυτόχρονα γενναίες φοροαπαλλαγές για τις διαφημίσεις. Συγκεκριμένα με το άρθρο 8 του νομοσχεδίουχορηγείται προσαυξημένη έκπτωση για συγκεκριμένες διαφημιστικές δαπάνες των επιχειρήσεων κατά τα φορολογικά έτη 2020 – 2021, μέτρο το οποίο επίσης ευνοεί προκλητικά τα κανάλια που λαμβάνουν και το μεγαλύτερο μέρος της διαφημιστικής δαπάνης. Οι διαφημιστικές δαπάνες εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων, κατά τον χρόνο της πραγματοποίησης τους, προσαυξημένες κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) για το φορολογικό έτος 2020 και κατά εξήντα τοις εκατό (60%) για το φορολογικό έτος 2021.

Είναι σαφές, ότι η κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για την μεγάλη οικονομική ύφεση που απειλεί με διάλυση χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αδιαφορεί για τους χιλιάδες εργαζόμενους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους λόγω της μείωσης μισθού που έχουν υποστεί, αδιαφορεί για την εκτίναξη της ανεργίας που έφτασε και πάλι στο 1 εκατομμύριο, με μόλις έναν στους δέκα ανέργους να δικαιούται επιδόματος ανεργίας και επενδύει εκατομμύρια σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες που έχουν αναλάβει το έργο της χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω της συστηματικής διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Η κυβέρνηση αντί να αξιοποιήσει τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας που εξασφαλίστηκαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού, για την συγκράτηση της ύφεσης και των εισοδημάτων, δαπανά εκατομμύρια ευρώ σε μια συγκυρία που η οικονομία κατρακυλά με απίστευτη ταχύτητα.  Πρόκειται για ένα κλειστό club ανθρώπων που βρήκαν για μια ακόμη φορά την ευκαιρία να θησαυρίσουν μέσα από την κρίση. Τα στελέχη της κυβέρνησης δεν έχουν καμία συναίσθηση της ευθύνης που τους βαραίνει. Τα χρήματα των Ελλήνων πολίτων πρέπει να αξιοποιηθούν για να ξεπεραστεί η μεγάλη κρίση και όχι για να χρηματοδοτείται η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης ». Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.