Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ – ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ

Αναρτήθηκε: Sep 15, 2020 από serrestv2 στην κατηγορία: Διάφορα προβολές: 98 Tags (Λέξεις κλειδιά): ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ – ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Με κεντρικό σύνθημα «Προφυλαχθείτε από τα κουνούπια – προφυλαχθείτε από τον ιό του Δυτικού Νείλου», ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας συνεχίζει την καμπάνια ενημέρωσης και προστασίας καθώς διανύουμε περίοδο κυκλοφορίας των κουνουπιών και απαιτείται η συνέχιση των  μέτρων προφύλαξης.
Η Διεύθυνση Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, σε συνεργασία με τον Δήμο Βισαλτίας με αρμόδιο τον Αντιδήμαρχο κ. Αργύρη Χατζημάρκο,  επιδιώκοντας την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των συνδημοτών μας γύρω από το θέμα, προχώρησε στην παρουσίαση της καμπάνιας στις περιοχές των Ιβήρων και του Πατρικίου, στις οποίες συμμετείχε και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΠΠΠΑ Δήμου Βισαλτίας, Βάϊος Βαδαρλής.

 

Μάλιστα στις συγκεκριμένες περιοχές αλλά και όπου παρουσιάζεται ανάγκη η αρμόδια υπηρεσία προχωρά σε στοχευμένη καταπολέμηση των κουνουπιών αφού προηγηθεί ενημέρωση των κατοίκων ενώ παράλληλα συνιστάται, για την προφύλαξή όλων, η χρήση εγκεκριμένων εντομοαπωθητικών, κατάλληλα (μακριά) ρούχα, σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες.

 

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από όλους στα στάσιμα νερά, που δεν θα πρέπει να αφήνονται πουθενά, μέσα και έξω από το σπίτι, στα μπαλκόνια, στην αυλή, στο χωράφι, σε μία προσπάθεια βοήθειας και του έργου για την καταπολέμηση των κουνουπιών που υλοποιείται από την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών και τον Δήμο Βισαλτίας.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται κυρίως με το τσίμπημα μολυσμένων «κοινών» κουνουπιών. Τα κουνούπια μολύνονται όταν τσιμπούν μολυσμένα πτηνά (ορισμένα είδη κυρίως άγριων πτηνών), που αποτελούν τη βασική δεξαμενή του ιού στη φύση. Οι άνθρωποι που έχουν μολυνθεί θεωρείται ότι δε μεταδίδουν περαιτέρω τον ιό σε άλλα κουνούπια.Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.