Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ

Αναρτήθηκε: Mar 11, 2020 από serrestv2 στην κατηγορία: Πολιτικά Τα δικά σου Άρθρα προβολές: 254 Tags (Λέξεις κλειδιά): ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΦΕΡΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

ΠΑΡΑΙΤΉΘΗΚΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Του Χρήστου Α. Κατσαρού

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν τη μετεγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στη θέση Κλειδί στο Δήμο Σιντικής η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα Σουζάνα Ρόδη παραιτήθηκε εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια της απέναντι στην ομόφωνη απόφαση όλων των Δημοτικών Παρατάξεων, έτσι όπως εκφράστηκαν μέσω των επικεφαλής τους.

Η κα Ρόδη καταγγέλει πως με τον τρόπο αυτό ουσιαστικά καταργείται το Δημοτικό Συμβούλιο καθώς υπερίσχυσε μία άποψη που όχι μόνο έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενες αποφάσεις, αλλά και που ελήφθη σε μία άτυπη σύσκεψη ανάμεσα στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και μάλιστα κεκλεισμένων των θυρών.

Η κα Ρόδη στην επιστολή παραίτησής της εκφράζει επίσης  τους φόβους της για πιθανή απαξίωση της περιοχής και του ιστορικού παρελθόντος της καθώς εκεί βρίσκονται τα ιστορικά οχυρά Ρούπελ της γραμμής Μεταξά, αλλά και τους φόβους της ότι απειλείται η ζωή και η ασφάλεια των κατοίκων.

 Υπενθυμίζουμε ότι τόσο ο Δήμαρχος Σιντικής κος Φώτιος Δομουχτσίδης όσο και ο Αντιδήμαρχος κος Ζαπρίδης είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για κλειστό κεντρο φιλοξενίας στο Σ/Π Βασιλειάδη στην Ροδόπολη με κύριο επιχείρημα ότι η δομή θα βρισκόταν εντός κατοικημένης περιοχής και αυτό θα δημιουργούσε μία σειρά ζητημάτων που δεν θα επέτρεπαν την φιλοξενία των ανθρώπων αυτών ουτε καν για μικρό χρονικό διάστημα.

Το ρίγμα εντούτοις μεταξύ του Δημου και της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου φαίνεται να επήλθε μετά από την κλειστή σύσκεψη των τεσσάρων αρχηγών απουσία των δημοτικών συμβούλων και των δημοτών.

Η επιστολή της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου θέτει μία σειρά από ζητήματα, όχι αβάσιμα κατά την άποψή μας και μας γεννάει το ερώτημα για το ποια ήταν η αιτία που μετέβαλε την αρχική γνώμη των δημοτικών αρχόντων και γιατί η απόφαση αυτή πάρθηκε ουσιαστικά εν κρυπτώ κι απαραβίστω.

Εν αναμονή των εξελίξεων, περιμένουμε να δούμε αν τελικά θα υλοποιηθεί η απόφαση ή όχι.

 

Η επιστολή παραίτησης:

Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.