Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2019: Υγρότοποι και Κλιματική Αλλαγή

Αναρτήθηκε: Mar 13, 2019 από serrestv2 στην κατηγορία: Τα δικά σου Άρθρα προβολές: 33 Tags (Λέξεις κλειδιά): Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων 2019: Υγρότοποι και Κλιματική Αλλαγή
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Η 2α Φεβρουαρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων καθώς υπογράφηκε στις 2 Φεβρουαρίου του 1971 στην πόλη Ραμσάρ του Ιράν η Σύμβαση για τους Υγροτόπους Διεθνούς Σημασίας. Για το έτος 2019, η ημέρα είναι αφιερωμένη στους υγροτόπους και στην κλιματική αλλαγή (Wetlands and Climate Change).

 

Ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης, συμμετέχοντας στη γιορτή για την Ημέρα Υγροτόπων πραγματοποίησε διάφορες δραστηριότητες.

 

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου έγινε προβολή ταινίας «Το πεπρωμένο μιας λίμνης» στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών με θέμα το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης.

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 10:00-12:00, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός με εθελοντές σε τμήμα της ακτογραμμής της λίμνης στην περιοχή του φράγματος κοντά στο χωριό Λιθότοπος. Οι εθελοντές ενημερώθηκαν από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης σχετικά με το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης και ακολούθησε παρατήρηση ορνιθοπανίδας με τηλεσκόπια.

Στον καθαρισμό συμμετείχε ομάδα περιπατητών  από Θεσσαλονίκη «Trace your Eco», εθελοντές από διάφορες χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ελλάδα) της ΜΚΟ Praxis, φωτογράφοι από Βουλγαρία. Μαζεύτηκαν πενήντα σακούλες κυρίως με πλαστικά μπουκάλια.

Τη Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου έγινε προβολή ταινίας «Το πεπρωμένο μιας λίμνης» στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Σιδηροκάστρου με θέμα το Εθνικό Πάρκο Λίμνης Κερκίνης.Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.