Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Εποικοδομητική και αμοιβαίου ενδιαφέροντος συνεργασία με το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας, με γνώμονα το όφελος του Σερραίου πολίτη

[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Αντιπροσωπεία της ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Αντώνη Γεωργούλα, συναντήθηκε το πρωί της Τετάρτης 3 Μαρτίου, με τον πρύτανη κ. Χασάπη Δημήτριο και τους αντιπρυτάνεις του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο κ. πρύτανης αρχικά ενημέρωσε τα μέλη της κίνησης για την επικείμενη συγχώνευση των τεσσάρων ΑΕΙ και τη δημιουργία του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου, του οποίου η τροχοδρόμηση θα προσκομίσει μεγάλα οφέλη για την τοπική κοινωνία. Στη συνέχεια ενημέρωσε για την ανάγκη της ουσιαστικής συνεργασίας με το Δήμο Σερρών, μέσω της υποστήριξης, της ανάδειξης και της αξιοποίησης των ερευνητικών προγραμμάτων του ΤΕΙ, καθώς το εκπαιδευτικό ίδρυμα διαθέτει όλα εκείνα τα πολύτιμα «εργαλεία» που έχει ανάγκη ο Δήμος για την υλοποίηση διάφορων προγραμματικών στόχων.

Ο Αντώνης Γεωργούλας, επισήμανε πως η συνεργασία με το ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας συνιστά μία από τις σημαντικότερες προγραμματικές θέσεις και προτεραιότητες της ΔΙΑΒΑΣΗΣ ΠΕΖΩΝ, τονίζοντας κατά πρώτον τη σημασία που θα είχαν τα ερευνητικά προγράμματα του εκπαιδευτικού ιδρύματος για την ανάπτυξη της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής, που αποτελεί και το εφαλτήριο για την ενίσχυση της αγροτικής οικονομίας του Δήμου.

Κατά δεύτερον εστίασε στη δυνατότητα αξιοποίησης μελετών αντίστοιχων τμημάτων, που θα επικεντρωθούν στην προοπτική της δημιουργίας του Κεντρικού Πάρκου της πόλης, ένα έργο που θα αλλάξει τη φυσιογνωμία της πόλης, καθώς και την ανάπλαση των ιστορικών και μεγάλου αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος κτιρίων που βρίσκονται στα παροπλισμένα στρατόπεδα της πόλης, τα οποία και μέχρι στιγμής έχουν αφεθεί στο έλεος του χρόνου.


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.