Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΑΝΑΦΟΡΑ Α. ΜΕΓΑΛΟΜΥΣΤΑΚΑ ΓΙΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Αναρτήθηκε: Oct 18, 2018 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία Πολιτικά προβολές: 147 Tags (Λέξεις κλειδιά): ΑΝΑΦΟΡΑ Α. ΜΕΓΑΛΟΜΥΣΤΑΚΑ ΓΙΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς: Τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Θέμα: «Με σημαντικά κενά σε εκπαιδευτικούς συνεχίζεται και η φετινή σχολική χρονιά».

 

Παρακαλούμε για την τοποθέτηση – απάντηση και τις σχετικές ενέργειές σας επί της ανακοινώσεως της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), σχετικά με τη λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης, καθώς τα περισσότερα σχολεία υπολειτουργούν και  χιλιάδες διδακτικές ώρες χάνονται καθημερινά, εξαιτίας των πολλών κενών σε εκπαιδευτικούς που εξακολουθούν να υφίστανται από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υποβάλλοντας το αίτημα για το εν λόγω αναφερόμενο ζήτημα.

 

Ο αναφέρων βουλευτής

Αναστάσιος Μεγαλομύστακας

 

 

 

 

 

 

 

16-10-2018 Να καλυφθούν τώρα όλα τα κενά

16/10/2018 BY ΟΛΜΕ

Αθήνα, 16/10/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ

ΜΕ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  

 

Πέρασε πάνω από ένας μήνας από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και  υπάρχουν ακόμα μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία της δημόσιας εκπαίδευσης.

                 Είναι η όγδοη συνεχής χρονιά που δε γίνονται διορισμοί μονίμων εκπαιδευτικών με αποτέλεσμα, τα περισσότερα σχολεία να υπολειτουργούν λόγω των χιλιάδων κενών.

            Έγινε ένας μεγάλος αριθμός προσλήψεων αναπληρωτών με την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρόλ’ αυτά κενά παραμένουν και είναι πολλά, ενώ ταυτόχρονα, χάνονται καθημερινά χιλιάδες διδακτικές ώρες. Αυτή τη στιγμή τα κενά καθηγητών σε Γυμνάσια και Λύκεια, σύμφωνα με στοιχεία των αιρετών, πλησιάζουν τα 2.000 (σε Γενική και Ειδική). Ελλείψεις καταγράφονται σε όλη τη χώρα. Περιοχές που σημειώνονται τα περισσότερα σύμφωνα με ενημέρωση από τις τοπικές ΕΛΜΕ είναι το Ηράκλειο, ο Πειραιάς, η Α Δωδεκανήσου, η Β Μεσσηνίας κ.ά. Το Υπουργείο πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις αναπληρωτών. Οι ειδικότητες που αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04 κ.ά.

Η πίεση του Υπουργείου προς τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων για λειτουργία μεγάλων τμημάτων (με 28 και 29 μαθητές) και προς τους Διευθυντές Εκπαίδευσης για κάλυψη αυτών των κενών με γ΄ αναθέσεις – βάση νόμου μετά τις 30 Σεπτεμβρίου υποχρεούνται οι ήδη υπάρχοντες καθηγητές να διδάξουν μαθήματα που έχουν ως γ΄ ανάθεση – είναι ενάντια στις θέσεις του κλάδου και τη σωστή λειτουργία των σχολείων.

Απαιτούμε ΤΩΡΑ:

§  Κάλυψη άμεσα όλων των κενών με μαζικές προσλήψεις καθηγητών όλων των ειδικοτήτων

§  Διορισμούς ΜΟΝΙΜΩΝ εκπαιδευτικών

§  Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.