Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Βιωματικό Εργαστήριο στο Γυμνάσιο Σκουτάρεως για τις διατροφικές συνήθειες

Αναρτήθηκε: May 16, 2018 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία Πολιτικά προβολές: 212 Tags (Λέξεις κλειδιά): Βιωματικό Εργαστήριο στο Γυμνάσιο Σκουτάρεως για τις διατροφικές συνήθειες
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Μεγάλη και πολύ ενεργή ήταν η συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Σκουτάρεως στο Βιωματικό Εργαστήριο  με θέμα: «Η σχέση μας με την διατροφή – τροφή στις σχέσεις μας», που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του σχολείου ,την Δευτέρα 14/05/2018.

Το εργαστήριο διοργανώθηκε από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Γυμνάσιο Σκουτάρεως και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Η υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Φωφώ Καραμανίδου απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και εισήγηση ,δίνοντας στη συνέχεια τη σκυτάλη στον ιατρό Αναστάσιο Αναστασιάδη, Προϊστάμενο του Τμήματος δημόσιας Υγείας, ο οποίος συνέδεσε τις διατροφικές συνήθειες με άλλες ουσιαστικές υγιεινές συνήθειες των εφήβων Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο θέμα του καπνίσματος και άλλων δράσεων πρόληψης και αγωγής υγείας, ως μέλος του Δικτύου Πρόληψης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ψυχολόγος Φωτεινή Τσουκνίδα επισήμανε μεταξύ άλλων πως το μήνυμα του Εργαστηρίου είναι η προσπάθεια που πρέπει να γίνει ώστε η υγιεινή διατροφή να συνδεθεί με μια γενικότερη υπεύθυνη στάση των εφήβων , οι οποίοι θα προσανατολίζονται σε «υγιείς» επιλογές σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησής τους, όπως, σχολείο,  ελεύθερος χρόνος, οικογενειακές και όχι μόνο σχέσεις.

Οι μαθητές στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου παρουσίασαν τις σκέψεις και προτάσεις τους επί όλων αυτών που άκουσαν ενώ η διευθύντρια του σχολείο Χρ. Καρακώτσιου ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή και απένειμε ως αναμνηστικό ένα χειροποίητο δημιούργημα του Εργαστηρίου Φυσικής και Χημείας του σχολείου.

Την επιστημονική ομάδα, την οποία συνόδευε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Αθανάσιος Μασλαρινός εντεταλμένος για θέματα υγείας και κοινωνικής πρόνοιας, συνέθεταν: 

  • Αναστάσιος Αναστασιάδης, ΠΕ Ιατρών, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών
  • Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ΠΕ Ιατρών, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών
  • Σκέμπερη Ελένη, ΠΕ Ιατρών, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών
  • Φωτεινή Τσουκνίδα ΠΕ Ψυχολόγων, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών
 
 Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.