Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΝΑΡ : Θέλει η κυβέρνηση Τσίπρα – Κοντονή νεκρό στις φυλακές;

Αναρτήθηκε: Apr 16, 2018 από serrestv2 στην κατηγορία: Ελλάδα Πολιτικά προβολές: 153 Tags (Λέξεις κλειδιά): ΝΑΡ, Θέλει η κυβέρνηση Τσίπρα – Κοντονή νεκρό στις φυλακές;
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση

Θέλει η κυβέρνηση Τσίπρα – Κοντονή νεκρό στις φυλακές;

Άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων του Βασίλη Δημάκη

Ξεπερνάει κάθε όριο πρόκλησης η βαρβαρότητα, η αναισθησία και ο παχυδερμισμός των κρατικών και κυβερνητικών αρχών απέναντι στο δίκαιο αγώνα αξιοπρέπειας του κρατούμενου Βασίλη Δημάκη. Ο Β. Δημάκης, όντας ποινικός κρατούμενος τέλειωσε το σχολείο και πέρασε στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής. Η δικαστική εξουσία αλλά και η κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης του αρνήθηκαν το δικαίωμα να σπουδάσει, ακόμα και με χρήση των όρων που έχουν τεθεί (βραχιολάκι). 

Ο Βασίλης Δημάκης πραγματοποιεί από τις 14 Μαρτίου απεργία πείνας, ενώ εδώ και μέρες έχει ξεκινήσει και απεργία δίψας. Η κατάστασή της υγείας του είναι πια οριακή!

Η απόρριψη για μια ακόμη φορά αιτημάτων του στις 13/4/2018, αυτή τη φορά από το Πειθαρχικό Συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού που αρνείται τη χορήγηση αναρρωτικής ή έκτακτης άδειας, μέχρι την επανεξέταση του αιτήματος για τις εκπαιδευτικές άδειες, θέτει πλέον άμεσα σε κίνδυνο τη ζωή του.

Είναι πρωτοφανής ο εμπαιγμός του κράτους και της κυβέρνησης προς τον κρατούμενο φοιτητή.

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πιστή στο δόγμα της «ασφάλειας», έμπνευσης ΗΠΑ και ΕΕ, θυσιάζει έναν νέο άνθρωπο και φτύνει κατάμουτρα ακόμα και πάνω στις έννοιες των δημοκρατικών δικαιωμάτων των κρατουμένων, που η ίδια ευαγγελιζόταν, για εκλογικούς κυρίως λόγους.

Η στάση της κυβέρνησης αλλά και της δικαστικής εξουσίας, είναι σε απόλυτη αρμονία με τις συνολικές κινήσεις αυταρχικής θωράκισης του κράτους, με χρήση των τρομονόμων, που εκδηλώνεται σε περιπτώσεις όπως της Ηριάννας και του Περικλή, του Θεοφίλου, της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης, του κτυπήματος με ΜΑΤ και χημικών των κινητοποιήσεων.

Αντικατοπτρίζει παράλληλα τη βαθιά περιφρόνηση των κυβερνώντων για το δικαίωμα όλων στην ελεύθερη πρόσβαση στην Παιδεία, τη βαθιά περιφρόνηση του συστήματος προς τους «κολασμένους» των φυλακών.

Καταγγέλλουμε τις απάνθρωπες μεθοδεύσεις σε βάρος του Β. Δημάκη.

Απαιτούμε άμεσα την ικανοποίηση των αιτημάτων του, για το δικαίωμά του στις σπουδές, στην ίδια τη ΖΩΗ.

Σε περίπτωση που το δίκαιο αίτημα του Β. Δημάκη δεν ικανοποιηθεί καθίστανται προσωπικά υπεύθυνοι ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τις συνέπειες που θα έχει η απεργία πείνας και δίψας του κρατούμενου φοιτητή.

 
 Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.