Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Σκουρλέτης για «Βοήθεια στο Σπίτι»: Λύση συμβατή με Σύνταγμα και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία

Αναρτήθηκε: Apr 16, 2018 από serrestv2 στην κατηγορία: Ελλάδα Κοινωνικά προβολές: 158 Tags (Λέξεις κλειδιά): Σκουρλέτης για «Βοήθεια στο Σπίτι», Λύση συμβατή με Σύνταγμα και Ευρωπαϊκή Νομοθεσία
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

«Έχουμε τονίσει στους εργαζόμενους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα ότι από τη στιγμή που απασχολούνται πάνω από 15 χρόνια σε αυτό τον τομέα με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις αναγνωρίζουμε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες», αναφέρει στη διάρκεια συνέντευξής του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως τόνισε ο ίδιος, οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», «προφανώς είναι κατ΄ όνομα συμβασιούχοι και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την πραγματική εργασιακή τους σχέση. Η λύση που ετοιμάζουμε πρέπει να είναι συμβατή και με το Σύνταγμα, το οποίο απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου και ταυτόχρονα να αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή νομοθεσία που από την πλευρά της απαγορεύει την κατάχρηση της έννοιας της σύμβασης».

«Η λύση λοιπόν που επεξεργαζόμαστε επίσης δεν θα πρέπει να προσκρούει στον κανόνα που δεσμεύει τη χώρα σχετικά με τις προσλήψεις και τις αποχωρήσεις στον δημόσιο τομέα. Η δέσμευσή μας είναι σαφής. Και θεωρώ ότι τελικά θα βρούμε μια λύση που θα ικανοποιεί το δίκαιο αίτημά τους», κατέληξε σχετικά ο υπουργός.

aftodioikisi.gr

 
 Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.