Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Μας αρπάζουν το Τ.Ε.Ι.!

Αναρτήθηκε: Feb 14, 2018 από serrestv2 στην κατηγορία: Ελλάδα Παιδεία προβολές: 1346 Tags (Λέξεις κλειδιά): Μας αρπάζουν το Τ.Ε.Ι.!
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας, για τη διοικητική αναδιάρθρωση στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, φαίνεται ότι προχωράει στη φάση της υλοποίησης. Δηλαδή, από το «φιλολογικό» επίπεδο έχει περάσει στο ρεαλιστικό. Εντός της τρέχουσας εβδομάδας και συγκεκριμένα προς το τέλος, οι πρυτάνεις των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Τ.Ε.Ι.), που θέλει το Υπουργείο να ενοποιήσει με σκοπό την ίδρυση ενός μεγάλου πανεπιστημιακού ιδρύματος στην κεντρική Μακεδονία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, κλήθηκαν να παραστούν στη συνάντηση που θα γίνει συζήτηση για τις τεχνικές λεπτομέρειες του εγχειρήματος. Στη συνάντηση αυτή, θα παραβρεθεί και ο πρύτανης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρης Μπαντέκας, αφού μεταξύ των Τ.Ε.Ι. που θα ενοποιηθούν, είναι και αυτό που εδρεύει στην Καβάλα!

Ο πρύτανης συνομίλησε τηλεφωνικώς με τη δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα, την οποία ενημέρωσε για τον συγκεκριμένο σχεδιασμό και, προφανώς, ζήτησε τη στήριξη του Δήμου, ώστε να αποτραπεί η συγχώνευση του μοναδικού τεχνολογικού τριτοβάθμιου ιδρύματος στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ., για την ίδρυση ενός ανώτατου ιδρύματος που θα υπάγεται σε άλλη Περιφέρεια! «Μας παίρνουν το Τ.Ε.Ι. Το Υπουργείο Παιδείας θέλει να το «αρπάξει», να το απογυμνώσει από σημαντικά Τμήματα και, τελικά, να το υποβαθμίσει. Πρέπει να αντιδράσουμε», είπε η δήμαρχος στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, αργά το απόγευμα της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου 2018, ενημερώνοντας τους δημοτικούς συμβούλους.

Επίσης, ανέγνωσε ένα κείμενο ψηφίσματος διαμαρτυρίας, προκειμένου να εγκριθεί, με τυχόν τροποποιήσεις και να αποσταλεί προς το Υπουργείο Παιδείας και κάθε εμπλεκόμενο.

Να σημειώσουμε, ακόμα, αυτό που πρόσθεσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γιώργος Γραμμένος, ότι ενώ υπήρξε συμφωνία μεταξύ των διοικήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ.) και του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ., για συνένωση των δύο ιδρυμάτων, το Υπουργείο Παιδείας αγνόησε τη βούληση των συγκλήτων τους. Το ζήτημα της ενσωμάτωσης του Τ.Ε.Ι. Α.Μ.-Θ. στο Πανεπιστήμιο Κεντρικής Μακεδονίας, θα απασχολήσει την τοπική κοινωνία τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

k-tipos.gr

     
   Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.