Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Μαρία Κόλλια Τσαρουχά: Συναντήσεις με εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας

Αναρτήθηκε: Jun 14, 2011 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία Πολιτικά προβολές: 1022 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Βουλευτής Ν. Σερρών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, είχε συνάντηση εργασίας μετά από αίτημά της με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών κ. Στρίκα Κωνσταντίνο και τον Γενικό Γραμματέα κ. Στεφάνου Πασχάλη, με θέμα συζήτησης τις νέες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, που απαξιώνουν το ολοήμερο σχολείο και αποτελούν την ταφόπλακα σ’ ένα θεσμό που γέννησε ελπίδες για την αλλαγή του σχολείου, για το άνοιγμά του στις τοπικές κοινωνίες, για την εξωστρέφεια του δημοτικού σχολείου ενώ παράλληλα συζήτησαν και τις επιπτώσεις που θα προκύψουν από τις  αποφάσεις του Υπουργείου σχετικά με την διδασκαλία της δεύτερης ξένης γλώσσας.

Παράλληλα, η κα Κόλλια είχε συνάντηση εργασίας με εκπαιδευτικούς ξένων γλωσσών, οι οποίοι  και την ενημέρωσαν για τις δυσμενείς εξελίξεις που τους αφορούν, καθώς όχι μόνο καταργείται το δικαίωμα επιλογής από τους μαθητές της γλώσσας επιλογής τους αλλά αμφισβητείται κύρια το δικαίωμά τους στην εργασία και ότι αυτό συνεπάγεται στη ζωή και το μέλλον το δικό τους και των οικογενειών τους.

Μετά από αυτά, η κα Κόλλια ζήτησε και είχε συνάντηση  με τον κ. Κρυστάλλη Χρήστο, Διευθυντή  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, προκειμένου να συζητήσουν τις επιπτώσεις στη σχολική κοινότητα των ανωτέρω από τη νέα σχολική χρονιά, στα σχολεία στο Νομό Σερρών.

 

Σε δήλωσή της η κα Κόλλια  αναφέρει: «Αποδείχτηκε στην πράξη, ότι η ταύτιση της έννοιας και του περιεχομένου της εκπαίδευσης με αυτό της παιδείας ήταν λανθασμένη. Είχαμε υποχρέωση η Παιδεία μας να σεβαστεί τον αξιολογικό κώδικα που κληρονομήσαμε, να βάλει τον άνθρωπο στο κέντρο των ενδιαφερόντων της, να γίνει σημείο αναφοράς για συνεννόηση και εξανθρωπισμό της ίδιας της κοινωνίας.  Το ολοήμερο σχολείο, παρά τις εγγενείς αδυναμίες του είχε, και δεν μπορεί αυτό να αμφισβητηθεί από κανέναν , πρωτίστως έντονο εκπαιδευτικό και κοινωνικό περιεχόμενο που σήμερα θυσιάζεται στο βωμό της περιστολής δαπανών του κράτους. Είναι ανεπίτρεπτο καλοκαιρινές αποφάσεις, που λήφθηκαν χωρίς καμία συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα, να ανατρέπουν προγραμματισμούς οικογενειών και εκπαιδευτικών. Να οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση και την ανεργία  χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Να οδηγούν στο περιθώριο χιλιάδες νέους  που η μοναδική τους απαίτηση ήταν να σεβαστούν το δικαίωμα στη δουλειά και την αξιοπρέπειά τους. Πρόσφατα η κ. Φώφη Γεννηματά, στην επίσκεψή της στις Σέρρες, είχε παρακολουθήσει μια θαυμάσια θεατρική παράσταση του Δημοτικού Σχολείου Νεοχωρίου, η οποία με τις νέες αποφάσεις απλά δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί, αφού το σχολείο δεν θα καλύπτει πλέον τα νέα κριτήρια συμμετοχής των παιδιών στο ολοήμερο σχολείο.

Αν πραγματικά ενδιαφέρονται για το οικονομικό όφελος που προκύπτει από τις αποφάσεις αυτές, το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ζητήσουν από τον Πρωθυπουργό τον περιορισμό των μελών της «μικρής» Κυβέρνησης και ειδικά του Υπουργείου Παιδείας, μιας και δεν αντιλαμβάνονται τις επιπτώσεις  που θα υπάρχουν στους χιλιάδες μαθητές της χώρας που δεν θα έχουν τη δυνατότητα (ως μαθητές δεύτερης κατηγορίας) να παρακολουθήσουν το ολοήμερο πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου βρίσκομαι σε συνεχή επικοινωνία με τον Τομέαρχη Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ  παράλληλα κατέθεσα σχετικές ερωτήσεις με τα ζητήματα αυτά, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου».Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.