Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Πρεμιέρα πανελλαδικών εξετάσεων σήμερα

Αναρτήθηκε: May 12, 2011 από serrestv1 στην κατηγορία: Παιδεία προβολές: 742 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας Γενικής Παιδείας ανοίγει σήμερα η αυλαία των πανελλαδικών εξετάσεων. Ως ώρα έναρξης της εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερησίων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 το πρωί. Η διάρκεια εξέτασης του κάθε μαθήματος θα είναι τρεις ώρες. Οι πανελλαδικές εξετάσεις συνεχίζονται το Σάββατο 14 Μαΐου με Βιολογία, Φυσική, Μαθηματικά και Στοιχεία Στατιστικής και Ιστορία (Γενικής Παιδείας).

Στους 74.440 οι φετινοί εισακτέοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Τους 74.440 θα φθάσουν για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 οι εισακτέοι στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας. Φέτος, παράλληλα με την κατάργηση των μετεγγραφών, για πρώτη φορά θεσπίζεται ειδικός

αριθμός θέσεων για κάθε Τμήμα ή Σχολή και για κάθε κατηγορία πέραν του κανονικού αριθμού εισακτέων, δηλαδή για τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες, για περιορισμό πολλαπλών νοικοκυριών, για λόγους υγείας των μελών οικογενειών των υποψηφίων, κλπ. Οι ειδικοί αριθμοί εισακτέων είναι τέτοιοι, ώστε να ανταποκρίνονται στον αριθμό των φοιτητών που άσκησαν το ακαδ. έτος 2010-2011 το δικαίωμα της μετεγγραφής, τόσο στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης όσο και στα Περιφερειακά Ιδρύματα. Η λογική είναι οι αριθμοί αυτοί να κατανεμηθούν σε όλα τα Τμήματα των πόλεων αυτών, ώστε να μην επιβαρύνονται μόνο κάποια μεμονωμένα Τμήματα όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο Τμήματα των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης που το ακαδ. έτος 2010-2011 είχαν αύξηση φοιτητών λόγω μετεγγραφών ακόμα και 200%, φέτος θα έχουν μία αύξηση της τάξης του 40%, ενώ η προσπάθεια κατανομής γίνεται ώστε και τα άλλα Τμήματα των αντίστοιχων νομών να μην έχουν αύξηση μεγαλύτερη του 30%.Στα Περιφερειακά Ιδρύματα οι αντίστοιχες αυξήσεις είναι μικρότερες, αλλά τέτοιες ώστε να ικανοποιούν τους αριθμούς μετεγγραφών του ακαδ. έτους 2010-2011.Συνολικά ο αριθμός των επιπλέον θέσεων δεν ξεπερνά το 20% των εισακτέων, όπως ορίζει η διάταξη. Συνολικά, οι εισακτέοι σε πανεπιστήμια και εκκλησιαστικές ακαδημίες καθώς και σε ΤΕΙ και ΑΣΠΑΙΤΕ για το ακαδημαϊκό έτος 2011-2012 φθάνουν τις 66.400. Ο ειδικός αριθμός εισακτέων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχεται σε 8.040. Επιπλέον αποφασίσθηκε η μη εισαγωγή φοιτητών σε τμήματα στα οποία έχει παρατηρηθεί τάση εγκατάλειψης των σπουδών.

Μήνυμα του Βουλευτή Μιχάλη Τζελέπη στους υποψήφιους για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

«Αγαπητά μου παιδιά την πέμπτη ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις που αποτελούν την κατάληξη μιας πολύχρονης μαθητικής πορείας και μιας κοπιώδους προσπάθειας σας. Πρωτίστως σας προτρέπω να προσέλθετε σε αυτές με αισιοδοξία, θάρρος και με πίστη στις δυνατότητες σας.

Οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας, επί πολλά χρόνια αποτελούν την κορυφαία διαδικασία με την οποία οι μαθήτριες και οι μαθητές βρίσκονται απέναντι στις προκλήσεις της ζωής τους.

Οι εξετάσεις αυτές αναδεικνύονται ως η αφετηρία μίας νέας δημιουργικής πορείας στη ζωή των υποψηφίων, γνωρίζοντας όμως όλοι, ότι η ζωή δεν καθορίζεται από μια στιγμή. Η ζωή είναι γεμάτη ευκαιρίες για αυτούς που θέλουν και προσπαθούν.

Έτσι όλοι μαζί στεκόμαστε δίπλα σε εσάς τους υποψηφίους και σας ευχόμαστε ολόψυχα Καλή Επιτυχία και αποτελέσματα σύμφωνα με τις προσδοκίες, τα όνειρα και τις προσπάθειές σας.

Στους δε γονείς που βιώνουν έντονα τον αγώνα τους, εύχομαι την επαλήθευση των προσδοκιών τους.»

Μήνυμα του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτας κ.κ. Θεολόγου

«Αγαπητά μου παιδιά, Χριστός Ανέστη!

Για μία ακόμη φορά με την χάρη και το πλούσιο έλεος του Θεού σχο­λική χρονιά φθάνει στο τέλος της και μαζί με αυτήν πλησιάζουν οι ημέρες των πανελληνίων εξετάσεων, όπου θα κληθείτε να δώσετε τον κα­λύτερό σας εαυτό καταθέτοντας τον αμητό των γνώσεών σας στα γνωστι­κά αντι­κείμενα πού διδαχθήκατε κατά την διάρ­κεια του σχολι­κού έτους. Μέσα από αυτήν την διαδικασία θα επιτύχετε αυτό πού για πολλούς είναι ένας στόχος ζωής, την εισαγωγή σας δηλαδή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκ­παιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα της πατρίδας μας.

Στην πρόκληση των εξετάσεων πού βρίσκονται μπροστά σας οφεί­λετε να είσαστε οπλισμένοι με αισιοδοξία, θάρρος και αποφασιστικότητα. Κάθε αγώνας προϋποθέτει στόχους, κόπους και θυσίες. Γι’ αυτό, σας προ­τρέπω να απαλλαγμένοι από το υπερβολικό άγχος, να εργασθείτε με με­θοδικότητα, υπομονή, επιμονή και ψυχραιμία, ώστε να έχετε την καλύτε­ρη δυνατή επίδοση. Σεις ελπιδοφόρα νέα γενιά καλείσθε να προσφέρετε ένα καλύτερο αύριο στον τόπο μας. Πιστεύω, ότι καθώς είσθε εφοδιασμέ­νοι με τις απαραίτη­τες γνώσεις πού λάβατε από τούς καλούς δασκάλους σας, θα επιτύχετε στους στόχους σας, θα χαροποιήσετε όσους σας αγα­πούν και θα κατατάξετε το νομό μας και πάλιν ανάμεσα στους πρώτους της πατρίδος μας.   

Σας εύχομαι μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου κάθε επιτυχία στην όμορφη αυτή προσπάθειά σας. Καλό διάβασμα παιδιά μου με πίστη, μεθοδικότητα, διαύγεια πνεύματος και επιμονή. Ξεκινήστε κάθε πρωί κά­νοντας τον σταυρό σας, ζητώντας τον φωτισμό του Θεού και όλα θα πάνε καλά! Σας συνοδεύω, αυτές τις ιδιαίτερες ώρες, με την αγάπη και την προ­σευχή μου. Καλή επιτυχία!»


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.