Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Πρωτοφανής επιτυχία του 1ου Συνεδρίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Πολυγλωσσία και τη Δια Βίου Μάθηση

Αναρτήθηκε: May 9, 2011 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία προβολές: 797 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Υπερέβη όλες τις προσδοκίες των διοργανωτών η πραγματοποίηση του 1ου Συνεδρίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Πολυγλωσσία και τη Δια Βίου Μάθηση, το οποίο έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Elpida Resort & Spa στην πόλη των Σερρών από τις 28 μέχρι τις 30 Απριλίου. Η προσέλευση των συνέδρων ήταν πολύ μεγάλη, με αποτέλεσμα ήδη να έχει ξεκινήσει η διερεύνηση για τη διοργάνωση του 2ου Συνεδρίου, το οποίο πιθανώς να υλοποιηθεί στην περιοχή της Χαλκιδικής.

Το 1ο Συνέδριο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Πολυγλωσσία και τη Δια Βίου Μάθηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία των Συλλόγων Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Σερρών, Καβάλας και Χαλκιδικής, με την αμέριστη υποστήριξη των Επιμελητηρίων από τιους τρεις προαναφερθέντες νομούς. Στόχος είναι το Συνέδριο για την Πολυγλωσσία και τη Δια Βίου Μάθηση να εξελιχθεί σε θεσμό και να καταφέρει να συγκεντρώσει την αντιπροσωπευτική υποστήριξη αρμόδιων φορέων από όλες τις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, κ. Ιωάννης Τσανανάς, η καινοτομία του Συνεδρίου ήταν είναι ότι επιλέχθηκε ένα άμεσου ενδιαφέροντος θέμα, όπως είναι ο συνδυασμός της Πολυγλωσσίας και της Δια Βίου Μάθησης στην Επιχειρηματικότητα. “Είναι ένα θέμα που θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε, τόσο ως Σύλλογοι, όσο και ως Ομοσπονδία μέχρι να γίνει συνείδηση και να έχει ευρεία αποδοχή. Τα μηνύματα, δυστυχώς, που παίρνουμε από το κοινωνικό σύνολο είναι ότι η πλειονότητα των ανθρώπων δεν έχει κατανοήσει πλήρως την αναγκαιότητα της συνύπαρξης αυτών των εννοιών. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι με την επανειλημμένη προβολή και την εμπεριστατωμένη συζήτηση θα εκπληρώσουμε τους στόχους μας”, τόνισε ο κ. Τσανανάς.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου επικεντρώθηκαν κυρίως στη γλωσσομάθεια και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ε.Ε., στην επιμόρφωση - εξέλιξη των εκπαιδευτικών με τη χρήση δια βίου εκπαίδευσης ως εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας, στη δια βίου ανάπτυξη πολυγλωσσικών δεξιοτήτων ως ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις, στις δυνατότητες του e-learning κ.α..

Στο πλαίσιο του 1ου Συνεδρίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Πολυγλωσσία και τη Δια Βίου Μάθηση, πραγματοποιήθηκε και έκθεση ξενόγλωσσου βιβλίου με τη συμμετοχή των εκδοτικών οίκων Aheadbooks - Black Cat, Burlington Books, Binary Logic, Edexcel - London Exams Hellas, Express Publishing, Grivas Publications, Hellenic American Union, Hillside Press, MM Publications, Pearson Longman Hellas και Super Course Publishing.

Τη διοργάνωση του συνεδρίου συντόνισε η ARTION Conferences & Events.Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.