Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Κ. Μακεδονία: Νέα εμπλοκή στη μεταφορά των μαθητών

Αναρτήθηκε: May 3, 2011 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία προβολές: 636 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Με την απειλή της αναστολής των μεταφορών από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, ενόψει, μάλιστα, της διεξαγωγής των πανελληνίων εξετάσεων, βρίσκονται για μία ακόμη φορά οι μαθητές στην Κεντρική Μακεδονία.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης που πραγματοποίησαν σήμερα οι ιδιοκτήτες λεωφορείων και ταξί που μεταφέρουν μαθητές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζήτησαν το σύνολο των δεδουλευμένων τους, με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών να επιχορηγηθούν οι περιφέρειες της χώρας με ποσό μειωμένο κατά 20% για τη μεταφορά των μαθητών μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010.

Συγκεκριμένα, βασικό τους αίτημα αποτελεί η άμεση καταβολή του 80% του ποσού που τους οφείλεται και η αποπληρωμή των υπόλοιπων χρημάτων στο προσεχές μέλλον.

«Η μείωση του 20% που ζητά το υπουργείο δεν έγινε αποδεκτή. Δεν δεχόμαστε ούτε μισό τοις εκατό μείωση δεδομένου ότι τα τρία τελευταία χρόνια έχουμε κάνει εκπτώσεις που υπερβαίνουν το 20%. Παράλληλα έχουμε πληρώσει ήδη το ΦΠΑ και τον φόρο εισοδήματος για το 2010 και η τελευταία φορά που πληρωθήκαμε ήταν τον Ιανουάριο του περασμένου χρόνου. Τιναζόμαστε στον αέρα, καταστρεφόμαστε, δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για καύσιμα» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μακεδονίας - Θράκης, Μιχάλης Πετζίκογλου.

Να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε σύσκεψη που προηγήθηκε της αντίστοιχης των εκπροσώπων των ιδιοκτητών λεωφορείων και ταξί, τάχθηκε ξεκάθαρα στο πλευρό τους.

«Σε μια περίοδο που κάποιοι θέλουν να «κουρέψουν» την εθνική μας αξιοπρέπεια, δεν έχουν δικαίωμα να «κουρέψουν» και τα δεδουλευμένα των εμπλεκομένων στη μεταφορά των μαθητών. Εμείς θα συμπαρασταθούμε σε όλους τους φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι έχουν να εισπράξουν 15 περίπου εκατομμύρια ευρώ για το 2010 και περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ για το α΄εξάμηνο του 2011», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ψωμιάδης.


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.