Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Φ. Αραμπατζή: «Δέσμιοι χιλιάδες αγρότες στις δηλώσεις ΟΣΔΕ. Ανενεργός ακόμη η φόρμα για τις μεταβιβάσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα»

[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Την άμεση ενεργοποίηση της σχετικής φόρμας για τις μεταβιβάσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα δηλώσεων ΟΣΔΕ 

που δυστυχώς παραμένει ανενεργός ένα μήνα και πλέον μετά την έναρξη των δηλώσεων καλλιέργειας, κρατώντας δέσμιους χιλιάδες αγρότες από το να αποκτήσουν ή να μεταβιβάσουν δικαιώματα, ζητά η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή από τον αρμόδιο Υπουργό κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Όπως επισημαίνει η Σερραία βουλευτής, με σχετική Ερώτησή της, που κατέθεσε σήμερα (20 Απριλίου 2017), 27 μέρες πριν να εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ, ακόμη αναμένεται η εγκύκλιος, που θα ορίζει τη διαδικασία μεταβιβάσεων, εμποδίζοντας χιλιάδες αγρότες να προχωρήσουν στην οριστικοποίηση των δηλώσεών τους.

Τους συνταξιούχους αγρότες, που αναμένουν τί τελικά θα ισχύσει σε σχέση με την κατοχή των δικαιωμάτων και τη σύνταξή τους, όσους αγρότες περιμένουν να προσθέσουν δικαιώματα που θα αποκτήσουν, όσους προτίθενται να μεταβιβάσουν μέρος αυτών και βεβαίως, μεγάλο αριθμό νεοεισερχομένων στην αγροτική παραγωγή, που δαδυνατούν να κάνουν δήλωση αφού τα όποια δικαιώματα βασικής ενίσχυσης δηλώσουν, θα προκύψουν από μεταβίβαση.

 

Επιπροσθέτως και επειδή το χρονικό διάστημα, που απομένει για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ είναι μικρό, η κ. Αραμπατζή ζητά από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει αμέσως σε παράταση της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων, διευκολύνοντας τουλάχιστον έτσι τους παραγωγούς.

 

Αναλυτικά, η Ερώτηση που κατέθεσε η κ. Αραμπατζή είναι η εξής:

 ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ

Βουλευτής Ν. Σερρών - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 

20-04-2017

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

 

Προς

 

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κ. Βαγγέλη Αποστόλου

 

Θέμα: «Δέσμιοι χιλιάδες αγρότες που επιθυμούν να μεταβιβάσουν ή να αποκτήσουν δικαιώματα λόγω αδυναμίας του ηλεκτρονικού συστήματος ΟΣΔΕ»

 

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σε συνέντευξη τύπου που δώσατε στις 2 Μαρτίου 2017 ανακοινώσατε «την έναρξη της περιόδου υποβολής των φετινών δηλώσεων ΟΣΔΕ από τις 15-3-2017 μέχρι και τις 15-5-2017».

 

Παρόλα αυτά, ένα (1) μήνα και πλέον μετά την έναρξη των δηλώσεων, τα προβλήματα που παρουσιάζονται δεν έχουν τελειωμό.

 

Μετά τους υποψήφιους Νέους Αγρότες οι οποίοι φέτος, καλούνται να βαδίσουν «στα τυφλά» για το αν πρέπει τελικά ή όχι να υποβάλουν δηλώσεις καλλιέργειας (ΟΣΔΕ) αφού για πρώτη φορά, θα μάθουν τα αποτελέσματα της αξιολόγησής τους μετά το τέλος των δηλώσεων καλλιέργειας, δέσμιοι της γραφειοκρατίας του ΟΠΕΚΕΠΕ παραμένουν και χιλιάδες αγρότες, που επιθυμούν να μεταβιβάσουν ή να αποκτήσουν δικαιώματα.

 

Και αυτό γιατί 27 μέρες πριν να εκπνεύσει η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ, όσοι αγρότες επιθυμούν να προχωρήσουν σε μεταβίβαση δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης αδυνατούν να το πράξουν καθώς η σχετική φόρμα για τις μεταβιβάσεις δεν είναι ανοιχτή και η διαδικασία δεν είναι ενεργή.

 

Και αυτό γιατί ακόμη αναμένεται η εγκύκλιος, που θα ορίζει τη διαδικασία μεταβιβάσεων, εμποδίζοντας χιλιάδες αγρότες να προχωρήσουν στην οριστικοποίηση των δηλώσεών τους. Οι συνταξιούχοι αγρότες αναμένοντας τι τελικά θα ισχύσει σε σχέση με την κατοχή των δικαιωμάτων και τη σύνταξή τους, όσοι αγρότες περιμένουν να προσθέσουν δικαιώματα που θα αποκτήσουν, όσοι προτίθενται να μεταβιβάσουν μέρος αυτών και βεβαίως, μεγάλος αριθμός νεοεισερχομένων στην αγροτική παραγωγή, που δεν μπορεί να κάνει δήλωση αφού τα όποια δικαιώματα βασικής ενίσχυσης δηλώσουν, θα προκύψουν από μεταβίβαση.

 

 

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ Υπουργέ:

 

1.           Πότε επιτέλους θα ενεργοποιηθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα δηλώσεων ΟΣΔΕ η σχετική φόρμα για τις μεταβιβάσεις;

 

2.           Επειδή το χρονικό διάστημα, που απομένει για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ είναι μικρό, προτίθεται το Υπουργείο να προχωρήσει σε παράταση της προθεσμίας για την υποβολή δηλώσεων, διευκολύνοντας τουλάχιστον έτσι τους παραγωγούς;

 

Η ερωτώσα βουλευτής

 

 

 

Φωτεινή Αραμπατζή

Βουλευτής Σερρών ΝΔ

 


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.