Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

1ο Συνέδριο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την πολυγλωσσία και τη δια βίου μάθηση. Μοχλός ανάπτυξης για την επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη.

Αναρτήθηκε: Apr 27, 2011 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία προβολές: 1154 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Το 1ο Συνέδριο Νοτιοανατολικής Ευρώπης για την Πολυγλωσσία και τη Δια Βίου Μάθηση που θα διεξαχθεί στις 28, 29 και 30 Απριλίου 2011 στην όμορφη πόλη των Σερρών και θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Elpida Resort & Spa, μας βρίσκει όλους τους συνδιοργανωτές ενωμένους, αλληλέγγυους και έτοιμους να αντιμετωπίσουμε τις εξελίξεις τόσο στην ξενόγλωσση εκπαίδευση όσο και στην επιχειρηματικότητα.

Το Συνέδριο αυτό θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των Συλλόγων Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Σερρών, Καβάλας και Χαλκιδικής και του Επιμελητηρίου Σερρών. Θα έχει επίσης αρωγό το Δήμο Σερρών και ελπίζουμε και την Πολιτεία.

Το Συνέδριο θα φιλοξενηθεί στις νέες με υψηλότατες προδιαγραφές συνεδριακές εγκαταστάσεις του Ξενοδοχείου Elpida Resort & Spa, που βρίσκεται στην "κοιλάδα" της πόλης των Σερρών.

 Οι πανέμορφες Σέρρες συνδυάζοντας την ηρεμία και τις ομορφιές της λίμνης Κερκίνης, με την άγρια φύση και το καταπράσινο τοπίο των παρυφών του Λαϊλιά, προσφέρουν απλόχερα στον επισκέπτη όμορφες στιγμές και είναι σίγουρο ότι θα προσελκύσουν πολλούς συνέδρους.

Η Επιστημονική Επιτροπή έχει ήδη φροντίσει για ένα υψηλού επιπέδου κατευθυνόμενο επιστημονικό πρόγραμμα. Ελπίζουμε ότι με την ισάξια συμμετοχή σας με ελεύθερες και αναρτημένες ανακοινώσεις θα έχουμε ένα πολύ επιτυχημένο Συνέδριο.

 Η καινοτομία του Συνεδρίου αυτού είναι ότι επιλέχθηκε ένα πολύ χρήσιμο και αμέσου ενδιαφέροντος θέμα, όπως είναι ο συνδυασμός της πολυγλωσσίας και της δια βίου μάθησης στην επιχειρηματικότητα. Είναι ένα θέμα που θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε τόσο ως σύλλογοι όσο και ως ομοσπονδία μέχρι να γίνει συνείδηση και να έχει ευρεία αποδοχή. Τα μηνύματα δυστυχώς που παίρνουμε από το κοινωνικό σύνολο είναι ότι η πλειονότητα των ανθρώπων δεν έχει κατανοήσει την αναγκαιότητα αυτού του συνδυασμού. Πιστεύουμε, ωστόσο, ότι με την επανάληψη της προβολής και συζήτησης του θέματος θα έχουμε εκπληρώσει τους στόχους μας.

Το επιστημονικό βήμα των Συνεδρίων του κλάδου μας είναι πάντα ανοιχτό και προσελκύει πολλούς νέους και καταξιωμένους συναδέλφους, όλων των ειδικοτήτων, σε μία ευγενή άμιλλα γνώσης και επιστημονικής αντιπαράθεσης από όπου χτίζεται το μέλλον και βελτιώνεται η ξενόγλωσση εκπαίδευση των παιδιών.

Οι Σύλλογοι Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών  Σερρών, Καβάλας και Χαλκιδικής με τη βοήθεια των τοπικών αρχών και τις εκδηλώσεις που ετοιμάζουν σας περιμένουν για ένα ευχάριστο και παραγωγικό τριήμερο.

Πρόγραμμα
Οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν το απόγευμα της Πέμπτης 28 Απριλίου 2011 και θα ολοκληρωθούν το απόγευμα του Σαββάτου 30 Απριλίου 2011.
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011 Προσέλευση
20:00 Κοκτέιλ Υποδοχής στο Philippos Xenia Hotel Roof Garden (4ος όροφος) - La Vista Club

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011
09:00 - 09:30 Εγγραφές
09:30 - 10:00 Έναρξη Συνεδρίου - Χαιρετισμοί
10:00 - 12:00 Έκθεση Βιβλίου - Ομιλίες Εκδοτών Express Publishing “With the ieBook I never got stuck with my homework!” Raise your students' self-esteem with the latest technology in interactive learning! Katerina Yacoumatou, ELT Consultant - Burlington Books Burlington Books leads the way in Greece with updated hybrid whiteboard software for all classes from Junior A to Proficiency. The Cat is Back and Our World: Brand new courses with e-books for juniors and A-C.

12:00 - 14:00 1η Συνεδρία
Ευστράτιος Μεϊντανόπουλος, Παράρτημα Γ.Δ. Μετάφρασης - Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα
Γλωσσομάθεια και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ε.Ε. Mika Launikari, Senior Expert - Cedefop Area Enhanced Cooperation in VET and LLL Guidance supporting Europe’s aspiring entrepreneurs - Policy and practice to harness future potential

Χρήστος Κρυστάλλης, Διευθυντής - Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Σερρών
Υποαντιπροσώπευση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων

Δρ. Σήφης Κουράκης, Νευροψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος (PhD), Διδάκτωρ Νευροψυχολογίας Παίδων Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης
Επαγγελματική κόπωση του εκπαιδευτικού: Διαχείριση των ψυχοσωματικών συμπτωμάτων του άγχους και του θυμού κατά την εκπαιδευτική διαδικασία. Τεχνικές αντιμετώπισης

Κυριάκος Βασιλομανωλάκης, Μ.Εdu. Σύμβουλος Μάθησης - Ινστιτούτο Μάθησης, Συγγραφέας
Η ανάπτυξη των γνωστικών δεξιοτήτων κρίσιμο στοιχειό στη δια βίου μάθηση

Εκπρόσωπος Τ.Ε.Ι. Σερρών e-Learning
Ερωτήσεις - Απαντήσεις - Συζήτηση

Παρασκευή, 29 Απριλίου 2011 (συνέχεια)
14:00 - 15:30 Ελαφρύ Γεύμα Elpida Resort & Spa
15:30 - 17:30 2η Συνεδρία
Παναγιώτης Αναγνώστου, Dr. Alexander Grigorof, Γεράσιμος Αντύπας
H Επιμόρφωση και εξέλιξη των εκπαιδευτικών με την χρήση δια βίου εκπαίδευσης ως εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής ευημερίας

Αικατερίνη Χασιώτου, Giuseppe Ruffolo, Κωνσταντίνος Μητσόπουλος, Μιχαήλ Παζάρσκης, Νικόλαος Καρανάσιος
Επισκόπηση και Κριτική του Πλαισίου Διδασκαλίας των Μαθημάτων Γαλλικής Γλώσσας & Επιχειρηματικότητας της Εκπαίδευσης Ενηλίκων στην Ελλάδα
Ισμήνη Καβαλλάρη, Υπ. Διδάκτωρ - Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, Ηνωμένο Βασίλειο
Η Δια Βίου Ανάπτυξη Πολυγλωσσικών Δεξιοτήτων ως Ανταγωνιστικό Πλεονέκτημα για τις Επιχειρήσεις
Γεράσιμος Αντύπας, Παναγιώτης Αναγνώστου, Dr. Alexander Grigorof Επιχειρηματικότητα στο μεταίχμιο της ενηλικίωσης - Δράσεις επιχειρηματικότητας στην Εκπαίδευση

Κυριάκος Βασιλομανωλάκης, Μ.Εdu. Σύμβουλος Μάθησης - Ινστιτούτο Μάθησης, Συγγραφέας
Workshop με θέμα: Ανάπτυξη γνωστικών δεξιοτήτων στα Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ερωτήσεις - Απαντήσεις – Συζήτηση
21:00 Επίσημο Δείπνο

Σάββατο, 30 Απριλίου 2011
09:00 - 10:00 Nick Michelioudakis, Edexcel The New PTE: Marking the Speaking Skills
10:00 - 11:00 Nick Michelioudakis, Edexcel The New PTE: Marking the Writing Skills
11:00 - 11:30 Express Publishing “With the ieBook I never got stuck with my homework!” Raise your students' self-esteem with the latest technology in interactive learning!
11:00 - 12:00 Costas Grivas, Author - Grivas Publications How to organise your classes from junior A to proficiency level. THE MAGIC BALL - Junior A & B (with IWB software material) ON COURSE - Classes A to D (with IWB software material) ON COURSE- Classes E / ECCE / FCE / PROFICIENCY ENGLISH FOR ADULTS -two series for two different target groups CORRECT ENGLISH USAGE Books 1&2 * Some lucky attendees will win a complimentary copy of Correct English Usage Book 1, 380 pages.

 Σάββατο, 30 Απριλίου 2011 (συνέχεια)
12:00–13:30 3η Συνεδρία Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής Μάνατζμεντ - Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Η μάθηση ως θεμελιώδης παράμετρος επιχειρηματικής επιτυχίας

Μαγδαληνή Τσακίρη, Λέκτορας Οικονομικών Επιστημών- Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Η Μη Λεκτική Επικοινωνία και η Γλώσσα του Σώματος, ως Βασικά Μέσα περιορισμού των προβλημάτων της Πολυγλωσσίας

Δρ. Σήφης Κουράκης, Νευροψυχολόγος - Παιδοψυχολόγος (PhD), Διδάκτωρ Νευροψυχολογίας Παίδων Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης
Workshop με θέμα: Η Διάσπαση της Προσοχής (ADHD) και η συμπτωματολογία της στους μαθητές πρώτης και δεύτερης παιδικής ηλικίας: Εντοπισμός, συμπτώματα και τεχνικές αντιμετώπισης από τον εκπαιδευτικό
Ερωτήσεις - Απαντήσεις – Συζήτηση
13:30–14:00 Συζήτηση-Συμπεράσματα
14:00 - 19:00 Πολιτιστικό Πρόγραμμα - Εκδρομή στη Λίμνη Κερκίνη & το Χωριό Λιθότοπος

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.