|
Δεν λειτούργησε ποτέ και έχει χρέος άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ!
[+] [a] [-]
Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
 - Η μεγάλη ελληνίδα συγγραφέας, Πηνελόπη Δέλτα, έγραψε, κάποτε, το βιβλίο: «Στα μυστικά του βάλτου», το οποίο γαλούχησε γενιές ελλήνων και έγινε από τα πιο αγαπημένα βιβλία με ιστορικό υπόβαθρο. Πολλές δεκαετίες αργότερα, ένας άλλος βάλτος «αποκαλύπτει τα μυστικά του» στην κοινωνία της Καβάλας. Αναφερόμαστε στο Βιοτεχνικό Πάρκο Καβάλας, ή σε συντομογραφία ΒΙΟ.ΠΑ.Κ., στην ανατολική πλευρά της πόλης και πολύ κοντά στη Νέα Καρβάλη.
- Το μεγάλο αυτό αναπτυξιακό έργο, που κατασκευάστηκε με χρήματα του ελληνικού δημοσίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όχι μόνο επιτέλεσε τον σκοπό της κατασκευής του, αλλά έγινε «καυτή πατάτα» για τους μετόχους του. Την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, τον Δήμο Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας. Χωρίς να έχει λειτουργήσει ποτέ δημιούργησε χρέος άνω του μισού εκατομμυρίου ευρώ (570.000 ευρώ)! Λίγο μετά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων, επίσης, έγινε πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης, με αφορμή την καταλληλότητα του υπεδάφους της περιοχής (βαλτώδης γαρ), που καθιστούσε αναγκαία τη χρήση πασάλων στη θεμελίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των επιχειρήσεων που επρόκειτο να εγκατασταθούν εκεί.
- Στη διάρκεια της κατασκευής, επίσης, υπήρξε μείζον ζήτημα με τον αγωγό που τροφοδοτούσε με φυσικό αέριο, από την Kavala Oil, την πρώην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων. Αλλά, τα «μυστικά του βάλτου» ήταν κι άλλα. Προσφάτως, πληροφορηθήκαμε τη δημιουργία μιας «τεχνητής λίμνης», η οποία καταλαμβάνει σημαντική έκταση του ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. Η «λίμνη» αυτή σχηματίστηκε από την απορροή όλων των όμβριων υδάτων που κατεβαίνουν από τους παρακείμενους λόφους, την Εγνατία οδό και από τα υπολείμματα επεξεργασίας (φωσφογύψο) του εργοστασίου λιπασμάτων. Και ποιος, άραγε, γνωρίζει ποιο άλλο «μυστικό» θα αποκαλύψει στη συνέχεια ο «βάλτος» του ΒΙΟ.ΠΑ.Κ.
- Η ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, η οποία δεν διαμορφώθηκε από τη μία ημέρα στην άλλη, ανήκει στους μετόχους, που έδειξαν αδιαφορία. Σήμερα, φοβούμενοι μάλλον την κατακραυγή, προσπαθούν να βρούνε λύση. Κι ενώ θα έπρεπε εξαρχής να αναλάβει τη λειτουργία του ΒΙΟ.ΠΑ. το Επιμελητήριο Καβάλας, όπως και για το εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης», κάποιοι έκαναν πολιτικό παιχνίδι όλα αυτά τα χρόνια.
- Το μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης, αν και κατέχει το μικρότερο μερίδιο στο μετοχικό σχήμα, θα το αποδώσουμε στο Επιμελητήριο, διότι είναι ο κατεξοχήν φορέας που εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο στο Νομό και, ως εκ τούτου, όφειλε να προστατέψει το «εργαλείο» αυτό για την ανάπτυξη της ντόπιας επιχειρηματικότητας. Όφειλε η διοίκηση του Επιμελητηρίου, να πιέσει τους φορείς αυτοδιοίκησης και την κεντρική διοίκηση, ώστε να αποδοθεί το ΒΙΟ.ΠΑ.Κ. στους επιχειρηματίες. Δεν το «κυνήγησε» και ήρθε η πλήρης απαξίωση.
k-tipos.gr
Άλλες σχετικές ειδήσεις
-
Μια επετειακή βραδιά στην Ξάνθη για το ...
Παπαπαρασκευάς: 100 χρόνια ιστορίας, ανθρώπων και αυθεντικής γεύσηςΜε μια ζεστή εκδήλωση στο Κτήμα Βαλσάμη, στην Ξάνθη, γιορτάστηκαν την Πέμπτη 9 Ιουλίου τα100 χρόνια Παπαπαρασκευάς—
...
-
Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας ...
Ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί, με απόλυτη επιτυχία και
υπό
συνθήκες πλήρους ασφάλειας, η επιστροφή των
περιθαλπομένων
των τμημάτων του Παραρτήματος από το 424 Γενικό
Στρατιωτικ...
-
Φύλακες άγγελοι στην πράξη: Το Κέντρο Κ...
Η άμεση
επέμβαση και η έμπρακτη συμπαράσταση των πολιτικών και στρατιωτικών δυνάμεων,
των σωμάτων ασφαλείας, της Πολιτικής Προστασίας, των εθελοντών, καθώς και του
προσωπικού του Κ...
-
Συνάντηση Ανδριανού με την Συνομοσπονδί...
Η Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών, Επαγγελματιών και Βιομηχανικών
Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον
Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννη Αν...
|