Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

4ος Φοιτητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας

Αναρτήθηκε: Apr 20, 2011 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία προβολές: 565 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Περιγραφή

Το e-nnovation είναι Πανελλήνιος διαγωνισμός ψηφιακής επιχειρηματικότητας-καινοτομίας για φοιτητές. Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Tμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία στην επιχειρηματικότητα στους ψηφιακούς χώρους του διαδικτύου, του κινητού κλπ και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες για το ηλεκτρονικό επιχειρείν και νέα ψηφιακά προϊόντα.

Πώς διεξάγεται

Στον προκριματικό γύρο ζητείται από τις συμμετέχουσες ομάδες να καταθέσουν την ιδέα (3-5 σελίδες) για μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα που προσφέρει υπηρεσίες / προϊόντα μέσω ψηφιακών μέσων ή ένα νέο ψηφιακό προϊόν (πχ. λογισμικό). Από την Επιστημονική Επιτροπή προκρίνονται στον ημιτελικό γύρο 30-35 ομάδες με τις πιο καινοτόμες ιδέες / προϊόντα. Σε αυτό τον γύρο ζητείται από τις ομάδες να προετοιμάσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο για την καινοτόμο ψηφιακή υπηρεσία / προϊόν (που μπορεί να έχει επαναπροσδιορισθεί). Η Επιστημονική Επιτροπή επιλέγει τις καλύτερες 12 ομάδες (με βάση το επιχειρηματικό πλάνο και την πρωτότυπη εφαρμογή εάν υπάρχει). Στον τελικό γύρο, οι 12 καλύτερες ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο σε μία επιτροπή από ειδικούς σε θέματα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, ηλεκτρονικού επιχειρείν, venture capital και πληροφορικής. Η επιτροπή αυτή επιλέγει τις 3 νικήτριες ομάδες.

Συμμετοχή Φοιτητών

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό e-nnovation είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να συμμετάσχουν Φοιτητές Πανεπιστημίων (προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί, από όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και όλους τους κλάδους σπουδών) σε ομάδες από 2 έως 5 άτομα. Οι ομάδες του ημιτελικού θα πρέπει να καταθέσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο που θα περιλαμβάνει: τις υπηρεσίες που θα προσφέρονται, τα καινοτομικά στοιχεία, τον ανταγωνισμό, την αγορά και το προφίλ των πελατών, πηγές εσόδων / τιμολογιακή πολιτική, προώθηση και διανομή, κόστος και έσοδα, αναγκαίες υποδομές και μελλοντικές επεκτάσεις. Μαζί με το επιχειρηματικό πλάνο οι ομάδες του τελικού θα πρέπει να καταθέσουν και μια πρωτότυπη εφαρμογή (Prototype).

Υποστήριξη Ομάδων

Σε όλες τις ομάδες του τελικού το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft θα παρέχει το πρόγραμμα Bizpark μέσω του οποίου αποκτούν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση στις άδειες χρήσης προγραμμάτων ώστε να υλοποιήσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Οι καλύτερες ομάδες προχωρούν αυτόματα στον ημι-τελικό του διαγωνισμού του Open Fund που χρηματοδοτεί την δημιουργία καινοτόμων start-ups.
Οι ομάδες του ημιτελικού θα εκπαιδευθούν και υποστηριχθούν από την επιστημονική επιτροπή και τα μέλη του ΚΕΜΕΛ στη συγγραφή του επιχειρηματικού πλάνου. Οι ομάδες του τελικού θα βοηθηθούν από οργανωτικής και τεχνικής πλευράς στην υλοποίηση των καινοτόμων ιδεών τους και επιχειρηματικών πλάνων. Μέσα από ειδικά workshops και mentoring.


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.