Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Ρούπελ – Αναμνήσεις των Πρωταγωνιστών»

Αναρτήθηκε: Apr 19, 2011 από serrestv2 στην κατηγορία: Εκδηλώσεις Παιδεία προβολές: 649 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Σουλίου Σερρών διοργάνωσε την Κυριακή 10 Απριλίου 2011, στον Πολυχώρο του Συλλόγου, εκδήλωση για την παρουσίαση της ανανεωμένης έκδοσης του Βιβλίου «Ρούπελ – Αναμνήσεις των Πρωταγωνιστών» του ιστορικού ερευνητή και συγγραφέα Ηλία Κοτρίδη. Το βιβλίο αποτελεί μια ιστορική αναδρομή με πρωτότυπες περιγραφές από τους ήρωες Έλληνες, αλλά και αντιπάλους τους μαχητές, της ένδοξης μάχης του Ρούπελ (6-10/4/1941).

Υπηρετώντας ως Διοικητής στο Ρούπελ,  το πιο γνωστό οχυρό στη συνοριακή γραμμή της Ελλάδας, ο συγγραφέας είχε την ευκαιρία στο πλαίσιο των καθηκόντων του να ξεναγεί τους επισκέπτες στους επισκέψιμους χώρους και παράλληλα να ακούει από πρώτο χέρι τις αφηγήσεις των παλιών πολεμιστών που έφταναν στο οχυρό για ένα τελευταίο προσκύνημα.

Να σημειωθεί ότι εκτός από την καταγραφή πρωτογενών μαρτυριών των ηρωικών πολεμιστών του Ρούπελ, ο συγγραφέας προχώρησε και στην έρευνα για την ανεύρεση των οστών των πεσόντων ηρώων της Β’ Πολυβολαρχίας και του Λοχαγού Διοικητή ήρωα Κυριακίδη που θάφτηκε ζωντανός μετά την επιδρομή στο χώρο εκείνο και κατάφερε τον εντοπισμό τους και την απόδοση των ανάλογων τιμών.


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.