Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Επισκέψεις στα σχολεία του συγγραφέα Θεόδωρου Γρηγοριάδη

Αναρτήθηκε: Apr 5, 2011 από serrestv2 στην κατηγορία: Διάφορα Παιδεία προβολές: 592 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Ο συνεργάτης της ΔΚΒΣ, Θεόδωρος Γρηγοριάδης, συνεχίζει και φέτος, τις επισκέψεις του σε σχολεία του νομού Σερρών μια πρωτοβουλία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών που είχε αρχίσει πριν από χρόνια με την Κινητή Βιβλιοθήκη. Ο σκοπός των συναντήσεων αυτών έχει σκοπό όχι μόνον την γνωριμία των μαθητών με έναν συγγραφέα αλλά και σε ένα ανοιχτό εργαστήρι με στόχο τη μύηση τους στα μυστικά της δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης μέσα από λογοτεχνικά κείμενα και γραπτά των μαθητών. Σημαντικό ρόλο στις συναντήσεις αυτές παίζουν και οι καθηγητές οι οποίοι αναλαμβάνουν την προετοιμασία και την διοργάνωση στους χώρους των σχολείων.

Σε μια δεύτερη φάση ενθαρρύνονται οι μαθητές να γράψουν ένα κείμενο μυθοπλασίας για να τα διαβάσει ο συγγραφέας και να τους προτείνει εναλλακτικούς τρόπους ανάπτυξης, διορθώσεις κλπ. Η συμμετοχή των μαθητών είναι ιδιαίτερα ζεστή και οι συναντήσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί και υλοποιηθεί συναντήσεις στα εξής σχολεία:
3ο Γυμνάσιο Σερρών, Γυμνάσιο Νιγρίτας, ΕΠΑΛ Ζίχνης, 1ο Λύκειο Σερρών, Μουσικό Σχολείο, 5ο Γυμνάσιο Σερρών, 2ο Λύκειο Σερρών, Γυμνάσιο Πεντάπολης και το φροντιστήριο ΚΟΡΥΦΗ.

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.