Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Διοργάνωση των Πανελληνίων Σχολικών Πρωταθλημάτων

Αναρτήθηκε: Apr 5, 2011 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία προβολές: 654 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Σε θέατρο του παραλόγου εξελίσσεται η Διοργάνωση των  Πανελληνίων Σχολικών Πρωταθλημάτων σε όλη τη χώρα, κατ’ επέκταση και τη Διοργάνωση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Λυκείων Ελλάδος, που ήταν να πραγματοποιηθεί στις Σέρρες. Την ώρα που η πολιτική ηγεσία αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες με συγχαρητήριες επιστολές  εύχονται καλή επιτυχία στο Γραφείο Φυσικής Αγωγής Σερρών, που διοργανώνει το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα,  την ώρα που εύχονται κάθε επιτυχία στους αγωνιζόμενους μαθητές,  την ίδια ώρα αυτοαναιρούνται με άλλα υπηρεσιακά έγγραφα, που ουσιαστικά καθιστούν απαγορευτική την  υλοποίηση της διοργάνωσης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Έγγραφο της Διεύθυνσης Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας αναφέρει τα εξής: ‘’αναφορικά με τους σχολικούς αγώνες Λυκείων σχολικού έτους 2010-2011 μπορείτε να προβείτε από σήμερα (01.04..2011) στη προκήρυξη και διεξαγωγή της Α’ Φάσης των αθλημάτων, εφόσον υπάρχει διαθέσιμο υπόλοιπο, σύμφωνα με το Π.Δ. 113/2010 περί Ανάληψης Υποχρεώσεων από τους Διατάκτες, που να καθιστά δυνατή τη διεξαγωγή αυτών’’.

Σε αυτό το θέατρο του παραλόγου  τελικά το μόνο που θα πρέπει να τονισθεί είναι  οι συγχαρητήριες επιστολές της πολιτικής ηγεσίας (Υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου:  ‘’Το Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. στηρίζει σταθερά τις διοργανώσεις Σχολικού Αθλητισμού σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης. Πιστεύω ότι μέσα από τους αγώνες σας θα αναδειχθούν ταλαντούχοι μαθητές/αθλητές, αλλά κυρίως θα προαχθούν οι πανανθρώπινες αξίες του αθλητισμού μέσα από το σεβασμό του αντιπάλου και την ευγενή άμιλλα.  Συγχαίρω θερμά το Γ.Φ.Α. Σερρών που διοργανώνει το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείων Ελλάδος και εύχομαι στους αγωνιζόμενους κάθε επιτυχία στην προσπάθειά τους‘’. Υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου: ‘’Εύχομαι από καρδιάς οι Αγώνες του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου στις Σέρρες να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία και οι πολύτιμες εμπειρίες που θα αποκτήσουν οι συμμετέχοντες και οι διοργανωτές, να τους οδηγήσουν στο μέλλον σε ακόμη περισσότερες προσωπικές , συλλογικές και αθλητικές επιτυχίες) μιας και με ευθύνη τους  δεν θα  ακουστούν στους μαθητές-αθλητές που θα έπρεπε να συμμετέχουν ‘’!!

Σε ότι αφορά την πόλη μας που της είχε ανατεθεί και  ήταν έτοιμη να φιλοξενήσει τη Διοργάνωση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Λυκείων Ελλάδος αλλά και  τις άλλες περιοχές της πατρίδας μας, που  επίσης θα φιλοξενούσαν τις διοργανώσεις άλλων ατομικών και ομαδικών αθλημάτων,  όπως γινόταν  επιτυχώς μέχρι σήμερα, θα επικαλεστώ ένα απόσπασμα από μια επιστολή διαμαρτυρίας στελέχους της Εκπαίδευσης, που για πάνω από 32 χρόνια υπηρετεί τη Φυσική Αγωγή και τον σχολικό αθλητισμό προς την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων: « βλέπω με απογοήτευση, ότι τελικά αυτά που υπερασπίστηκα όλα αυτά τα χρόνια μέσα στις αυλές των σχολείων ήταν μάλλον χίμαιρες, όνειρα και προσπάθειες που χάνονται μέσα σε «καινοτόμα» προγράμματα, φιλόδοξους πειραματισμούς, ξενόφερτες εκπαιδευτικές διαδικασίες και σχέδια που δεν λαμβάνουν υπόψη τους την ελληνική πραγματικότητα. Μακάρι η ματαίωση των Σχολικών Αγώνων να αποτελέσει πραγματικό βήμα για την ανόρθωση της οικονομίας μας και το συμμάζεμα του σπάταλου κράτους. Μακάρι να είναι αυτή η σωστότερη παιδαγωγικά ενέργεια του Υπουργείου μας»

Επειδή έγκαιρα είχα επισημάνει  ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος  αναβολής – κατάργησης της διοργάνωσης σχολικών αγώνων Ποδοσφαίρου Λυκείων, που είχαν ανατεθεί στην πόλη των Σερρών (Βουλή των Ελλήνων, Ερώτηση Αρ. Πρωτ. 13490/21.03.2011), την ώρα μάλιστα που ως χώρα είχαμε δηλώσει συμμετοχή καταβάλλοντας μάλιστα και το απαιτούμενο αντίτιμο για της συμμετοχή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Λυκείων (10-18 Απριλίου 2011, Βραζιλία).

Ελπίζω έστω και την ύστατη ώρα στο όνομα των μαθητών και των προσπαθειών τους, λίγο πριν φύγουν, να αναλάβουν τις ευθύνες τους.Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.