Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Απόστολος Παύλος : Ο Πρώτος μετά τον Έναν. Ο λόγος του στον Άρειο Πάγο.

Αναρτήθηκε: Apr 5, 2011 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία προβολές: 618 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Μαθήματα Κλασσικής Παιδείας

Θέμα :  Απόστολος Παύλος : Ο Πρώτος μετά τον Έναν. Ο λόγος του στον Άρειο Πάγο.

 ισηγητής, ο καθηγητής Φιλοκτήμων Φάκας.

Με την υψηλή πνευματική παραγωγή της Ελληνοχριστιανικής μας παράδοσης θα ασχοληθεί τα δύο επόμενα μαθήματα ο τακτικός συνεργάτης και διακεκριμένος Θεολόγος – Φιλόλογος, Φιλοκτήμων Φάκας.

Συγκεκριμένα στο πρώτο μάθημα θα κάνει λόγο για τις βασικές αρχές της Ορθόδοξης Πνευματικότητας, όπως τις βίωσε και τις διακήρυξε ο Απόστολος Παύλος και μετά απ’ αυτόν οι Πατέρες της Εκκλησίας. Θα αναφερθούν μερικές από τις διακηρύξεις του που αποτέλεσαν πρόκληση για την εποχή του, αλλά και μήνυμα αισιοδοξίας για τους πολλούς.

Αντικείμενο του δεύτερου μαθήματος θα είναι η δεύτερη αποστολική πορεία του Παύλου, ο ερχομός του στην Αθήνα, η στάση των Επικουρείων και Στοϊκών φιλόσοφων απέναντί του και ειδικά ο λόγος που είχε εκφωνήσει στον Άρειο Πάγο.

Βαθύς γνώστης των Ελληνικών Γραμμάτων ο Φιλοκτήμων Φάκας, με σπουδές στη Θεολογία και την Φιλολογία,  συνδυάζει άριστα την Ελληνοχριστιανική παράδοση και έμπρακτα προσέφερε πολλά τόσο στην εκπαίδευση των νέων μας, σαν εκπαιδευτικός, όσο και ευρύτερα στην τοπική κοινωνία με τη συμμετοχή και τη δράση του σε σοβαρές κοινωνικές – πνευματικές δραστηριότητες της περιοχής μας. Με τη συμμετοχή του στα Μαθήματα κλασσικής Παιδείας και τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις του, πλουτίζει το Πνευματικό μας Συμπόσιο και βοηθά πολλούς συμπολίτες μας να κατανοήσουν πληρέστερα και να απολαύσουν τους πλούσιους καρπούς της Ελληνοχριστιανικής μας παράδοσης.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη, 7-8 το απόγευμα στην αίθουσα ομιλιών του Μαξίμειου Πνευματικού Κέντρου, στις Σέρρες.

Συντονιστής είναι ο φιλόλογος Ζήσης Μητλιάγκας.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Χορηγός η Συνεταιριστική Τράπεζα Σερρών.
Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.