Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Σέρρες. ΜΑΞΙΜΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ - Μαθηματα κλασσικης παιδειας : Τιμητική εκδήλωση του Συνδ. Φιλολόγων για τον Δημ. Μαρωνίτη

[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Εισηγητές: α) Αλεξάνδρα Μπαίρα, Φιλόλογος «Μαρωνίτης: Ένας μεγάλος Δάσκαλος».
β) Πηνελόπη Τζιώκα : Σχολική σύμβουλος Φιλολόγων «Δ.Ν. Μαρωνίτης»
Σε ένα Δάσκαλο- Σύμβολο της εποχής μας, που πρόσφατα έφυγε από τα εγκόσμια, τον καθηγητή-φιλόλογο του Α.Π.Θ Δημήτριο Μαρωνίτη, θα είναι αφιερωμένο το επόμενο μάθημα του Πνευματικού μας συμποσίου.

Οι εισηγητές και οι μαθητές του συμποσίου μας συμμετέχουν ομόθυμα στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που οργανώνει ο δραστήριος Σύνδεσμος Φιλολόγων του Νομού μας την επόμενη Τετάρτη (7/12) και ώρα 7:00 μ.μ στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης.

    Η Αλεξάνδρα των γραμμάτων μας πλέον, όπως την νιώθουμε όσοι έχουμε την τύχη να απολαμβάνουμε τον πλούτο της ψυχής της και του μυαλού της, όπως και σε άλλες της εισηγήσεις της, θα αναφερθεί στον αείμνηστο Δημ. Μαρωνίτη ως Δάσκαλο- Δημιουργό ανθρώπινου ήθους, επιστημονικού έργου και μεγάλου έρωτα για τα ελληνικά γράμματα, του ποιο σπουδαίου τέκνου του αξεπέραστου Ελληνικού Πολιτισμού.

      Στον ίδιο μεγάλο δάσκαλο της ζωής και της επιστήμης θα αναφερθεί και η σχολική σύμβουλος φιλολόγων του νομού μας, η κα.Πηνελόπη Τζιώκα.

         Η κα. Τζιώκα Πηνελόπη είναι συνέχεια στο πλευρό των φιλολόγων της περιοχής μας ως σύμβουλος- αρωγός στο παιδαγωγικό τους έργο και όχι ως απηνής κριτής  και τιμωρός.

      Συμμετέχει ακόμα σε πολιτιστικές και πνευματικές δραστηριότητες της περιοχής μας, συμβάλλοντας και αυτή στην ανύψωση του πολιτιστικού και πνευματικού επιπέδου της Σερραϊκής κοινωνίας.

            Τέλος ο Σύνδεσμος Φιλολόγων του Νομού μας, με όλα του τα μέλη και με εκφραστή του το Δ.Σ και την πρόεδρο του, φιλόλογο κα. Σύλια Ζέττα, αναπτύσσει μια πολυσχιδή δραστηριότητα και έτσι συμβάλλει στο να επιτελέσουν οι εκπαιδευτικοί μας το σπουδαίο ρόλο τους, τόσο στην εκπαίδευση των νέων μας όσο και στην πολιτιστική αναβάθμιση όλης της Σερραϊκής Κοινωνίας.

             Τα μαθήματα γίνονται κάθε τετάρτη εδώ και 14 χρόνια στο Μαξίμειο Πνευματικό Κέντρο (αίθουσα “Σωκράτης Μικρού”) ώρα επτά (7) μ.μ.

               Συντονιστές είναι οι εκπαιδευτικοί:

 Θεολόγης Ανδρονίκης, Νότας Θωμάς και Χασκιωτάκη Ειρήνη.      

 Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

          Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.