Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΥΠ.ΕΣ. για μεταφορά μαθητών: Λύση για το 2011, στο Οικονομικών για το 2010

Αναρτήθηκε: Feb 17, 2011 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία προβολές: 524 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια
Tην παράταση των συμβάσεων του προηγούμενου σχολικού έτους (που έληξαν στις 31 Δεκεμβρίου), από την 1-1-2011 έως και την ολοκλήρωση των διαγωνισμών με τους λεωφορειούχους,προτείνει με έγγραφό του προς τις περιφέρειες ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος. Το κόστος των παρατάσεων για το εξάμηνο Ιανουαρίου - Ιουνίου του τρέχοντος έτους, θα καλυφθεί με μεταφορά της σχετικής πίστωσης από τους αυτοτελείς πόρους της πρωτοβάθμιας, στους αντίστοιχους της δευτεροβάθμιας τοπικής αυτοδιοίκησης.

Πηγές  του υπουργείου Εσωτερικών έλεγαν στην aftodioikisi.gr ότι με αυτό τον τρόπο λύνεται το πρόβλημα για τη φετινή χρονιά, ενώ αναφορικά με τα οφειλόμενα των νομαρχιών (άρα και των περιφερειών μετά τον «Καλλικράτη») από προηγούμενα έτη παρέπεμπαν στο υπουργείο Οικονομικών.

Από την πλευρά τους οι ιδιοκτήτες λεωφορείων, υποστηρίζουν ότι για να δοθεί παράταση και να συνεχιστούν οι μεταφορές μαθητών θα πρέπει να γίνει νομοθετική ρύθμιση, καθώς η υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου, δεν αποδέχεται τη νομιμότητα των παρατάσεων, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί το πρόβλημα με τις πληρωμές τους και κατά την τρέχουσα χρονιά.

Να σημειωθεί ότι, με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων νομού Θεσσαλονίκης, περίπου 2.000 μαθητές πραγματοποίησαν διαμαρτυρία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης, ζητώντας άμεση λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς τους.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.