Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Θ. Λεονταρίδης: "Εμπαιγμός των Αγροτών για τις άδειες φωτοβολταϊκών"

Αναρτήθηκε: Jan 28, 2011 από serrestv1 στην κατηγορία: Πολιτικά προβολές: 782 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ερώτηση στην Υπουργό Περιβάλλοντος σχετικά με τις άδειες φωτοβολταϊκών στους αγρότες κατέθεσε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Θεόφιλος Λεονταρίδης. Αναλυτικά η ερώτηση έχει ως εξής:

Αρκετά εκατομμύρια Ευρώ έχουν χάσει μέχρι στιγμής οι αγρότες που κλήθηκαν να πληρώσουν τις μελέτες και τα παράβολα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, χωρίς να υπάρχει η κατάλληλη υποδομή του δικτύου της ΔΕΗ.Η ΔΕΗ δηλώνει ότι αδυνατεί να απορροφήσει σε 16 νομούς την ενέργεια από τα φωτοβολταϊκά  ενώ άγνωστο είναι το τι θα γίνει με τους αγρότες που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και τώρα κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματά τους.

Την ίδια στιγμή η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (PAE)  ζητεί διευκρινήσεις  για τον τρόπο με τον οποίο η ΔΕΗ  υπολόγισε  τους περιορισμούς. Με όλα αυτά, οι αγρότες αφήνονται στην τύχη τους από την Κυβέρνηση η οποία με την προπαγάνδα περί  <<Πράσινης Ανάπτυξης>> παραπλάνησε του υποψήφιους αγρότες επενδυτές που έσπευσαν να χρεωθούν στις Τράπεζες για να χρηματοδοτήσουν τις μελέτες τοποθέτησης φωτοβολταϊκών στις ιδιοκτησίες τους.

Ερωτάται η Αρμόδια Υπουργός

1)Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση για να διευθετηθούν τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί;

2)Γιατί δεν ενημέρωσε εγκαίρως η PAE και η ΔΕΗ τους αγρότες για το που θα μπορούσαν να γίνουν οι επενδύσεις;

3)Εφ’ όσον η ΔΕΗ κάνει λόγο για κορεσμό και αδυναμία απορρόφησης της ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά , ποιο θα ήταν το κόστος και ο χρόνος υλοποίησης ώστε να ενισχυθούν τα δίκτυά  της;


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:



* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.