Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη με τον Διευθυντή του Κ.Ε.Κ. της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών Γιώργο Αραπάκη.

Αναρτήθηκε: Jan 28, 2011 από serrestv2 στην κατηγορία: Διάφορα Παιδεία προβολές: 473 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών κ. Ιωάννης Μωυσιάδης, χθες, Τετάρτη  26 Ιανουαρίου 2011, είχε συνεργασία με τον Διευθυντή του Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης  της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κ. Γιώργο Αραπάκη.

Ο κ. Αραπάκης  ενημέρωσε τον κ. Μωυσιάδη για το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από τη διαχειριστική αρχή του INTERREG και θα υλοποιηθεί στα επόμενα δύο χρόνια, όπου η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών είναι επικεφαλής του σχεδίου.

Το πρόγραμμα αναφέρεται στην Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία Ελλάδας-Βουλγαρίας με τίτλο “INTERREGIONAL MANAGEMENT OF HUMAN RESOURCES”.

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση ενός μοντέλου διαχείρισης των ανθρωπίνων πόρων στις περιοχές των Σερρών και του Blagoevgrad της Βουλγαρίας, με τη δημιουργία δύο γραφείων ένα στις Σέρρες και ένα στο Blagoevgrad, τα οποία θα καταγράφουν, θα ενημερώνουν και θα συμβουλεύουν είτε ανέργους, είτε επιχειρηματίες οι οποίοι θέλουν να  δραστηριοποιηθούν στις επιλέξιμες περιοχές σε θέματα όπως νομικά, εργασίας, εργασιακά δικαιώματα και επενδυτικά προγράμματα.

Στόχος της διασυνοριακής συνεργασίας είναι να επεξεργαστεί και να βρει αποτελεσματικές λύσεις σε κοινά προβλήματα.

Παράλληλα, η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, όπως ανέφερε ο Διευθυντής του ΚΕΚ,  θα συμμετέχει ως εταίρος σε δεύτερο σχέδιο του INTERREG του Εμπορικού-Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Σερρών και έχει τίτλο «Ανάπτυξη δικτύου για τη μαθησιακή κοινότητα».

Βασικός στόχος του έργου είναι η εφαρμογή μίας σειράς δυναμικών διασυνδεδεμένων δράσεων που κινούνται στους εξής δύο άξονες:

α) την ανάπτυξη ενός δικτύου για την εργασιακή κινητικότητα και β) την ανάπτυξη ενός δικτύου για την αναβάθμιση του ανθρώπινου δυναμικού στη διασυνοριακή υποδομή.Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.