Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Γαζώρου

Αναρτήθηκε: Jan 26, 2011 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία προβολές: 1178 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Γαζώρου, συνάντηση με την κα Μπάρμπα, Πρόεδρο της  Επιτροπής Αγώνα ενάντια στο κλείσιμο του Γυμνασίου Γαζώρου και τον Δ/ντη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών κ. Κρυστάλλη.

Η κα Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, βουλευτής Ν. Σερρών, μετά την  επιστολή που έλαβε από την  επιτροπή αγώνα ενάντια στο κλείσιμο του Γυμνασίου Γαζώρου, επισκέφθηκε  το Γυμνάσιο Γαζώρου, όπου είχε συνάντηση εργασίας με την κα. Μπάρμπα Βασιλική, πρόεδρο της επιτροπής αγώνα, παρουσία του Πρόεδρου του Τοπικού Διαμερίσματος Γαζώρου κ. Σάκκου Νικολάου και του Διευθυντή του Γυμνασίου κ. Εμμανουηλίδη.
Όπως είναι ήδη γνωσ
τό, ολοκληρώθηκε η  δημόσια διαβούλευση (19 Ιανουαρίου έως και 23 Ιανουαρίου 2011) από την Κυβέρνηση σχετικά με την πρότασή της που αφορά τις Συνενώσεις - Ιδρύσεις Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2012. Σύμφωνα με αυτή το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων δρομολογεί μεταβολές, με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης αλλά και την περιορισμό της σπατάλης.
Η κα Κόλλια ,στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της είχε καταθέσει σχετική ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων (Αριθ. Πρωτ. 7969/303/17.12.2010), στην οποία εξέθετε τους κινδύνους που θα προκύψουν από μια λανθασμένη κατάργηση πολλών σχολικών μονάδων, κυρίως αγροτικών και υποβαθμισμένων αστικών δήμων και κοινοτήτων της χώρας, αλλά και το ενδεχόμενο να μην μπορέσουν ν' ανταπεξέλθουν στα έξοδα λειτουργίας τους οι Δήμοι των περιοχών, όπου θα καταργηθούν σχολικές μονάδες. Ερώτηση  βέβαια, που όπως συνηθίζεται το τελευταίο διάστημα κατά παράβαση του κανονισμού  της Βουλής των Ελλήνων, δεν έχει  ακόμη απαντηθεί.

Η Επιτροπή Αγώνα διαφων
εί ριζικά και είναι αποφασισμένη μετά τη συλλογή υπογραφών ενάντια στο κλείσιμο του Σχολείου να μην επιτρέψει μια τέτοια τραγική για την περιοχή υλοποίησή της και σε αυτή την προσπάθεια έχει στο πλευρό της την πλειοψηφία των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας.
Στη συνέχεια η κα Κόλλια, Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε και είχε συνεργασία με τον κ. Κρυστάλλη, Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών με θέμα το νέο σχολικό χάρτη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό Σερρών και την ενδεχόμενη κατάργηση των ολιγοθέσιων σχολείων της χώρας. Η κα Κόλλια τόνισε ότι οι όποιες τελικές  αποφάσεις θα πρέπει να προκύψουν μέσα από συνεργασία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών και κύρια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Σερρών.

Σε δήλωσή της η κα Κόλλια  αναφέρει:
"Η περιβόητη διαβούλευση διάρκειας 4 ημερών ολοκληρώθηκε. Οι πολίτες κλήθηκαν να διατυπώσουν τις προτάσεις τους  σε 4 προκαθορισμένα ερωτήματα και όλο αυτό για να αποκτήσουν νομιμότητα ως προϊόν διαλόγου οι προειλημμ
ένες  αποφάσεις.  Όλες οι σχετικές πληροφορίες συγκλίνουν  στο ότι και στη χώρα μας θα έχουμε  πιστή αντιγραφή του πορτογαλικού μοντέλου, σύμφωνα με το οποίο αποφασίστηκε το κλείσιμο των σχολείων κυρίως σε αγροτικές περιοχές, με αποτέλεσμα τη συγκέντρωση χιλιάδων μαθητών σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, με υπεράριθμες τάξεις, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο στα κρατικά ταμεία πόρους από τις κοινές υποδομές και το ενιαίο προσωπικό. Μέσα από αυτή την προσέγγιση είναι ολοφάνερο ότι ζητήματα που αφορούν εκπαιδευτικούς κανόνες, το παιδαγωγικό κλίμα, την άνετη μετακίνηση των μαθητών και τον αναμενόμενο μαρασμό των αγροτικών περιοχών τίθενται στο περιθώριο.
Η προσπάθεια της Κυβέρνησης να αντιμετωπίσει το όλο ζήτημα σε κεντρικό επίπεδο είναι βέβαιο ότι θα αποτύχει και θα προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις σε όλες τις τοπικές κοινωνίες.

Επιβάλλεται η συγχώνευση ή η κατάργηση σχολικών μονάδων να αποτελέσει πρόβλημα προς επίλυση σε επίπεδο Διευθύνσεων, αφού οι τοπικοί παράγοντες (Διοίκηση, φορείς, Τοπική Αυτοδιοίκηση) έχουν σαφέστατα καλύτερη και πιο τεκμηριωμένη άποψη.''

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.