Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

« Ανάστατοι οι κάτοικοι και οι φορείς του Γαζώρου από την ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του Γυμνασίου »

Αναρτήθηκε: Jan 25, 2011 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία προβολές: 728 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

ΕΡΩΤΗΣΗ 

Προς την Υπουργό Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Α. Διαμαντοπούλου. Στην κωμόπολη του Γαζώρου λειτουργεί ένα υπερσύγχρονο Γυμνάσιο που κατασκευάσθηκε το 1988 και έχει δυναμικότητα 210 μαθητών, μέσα σε ένα χώρο αυλής 14 στρεμμάτων.

Το Ελληνικό Δημόσιο δαπάνησε τεράστια ποσά για να δημιουργήσει ένα σχολείο στολίδι στην περιοχή , που διαθέτει υπερσύγχρονο εργαστήριο πληροφορικής , όπου γίνονται το απόγευμα και μαθήματα ενηλίκων , εργαστήριο φυσικής – χημείας , αίθουσα προβολών και έκθεση τεχνολογίας .

Το σχολείο του Γαζώρου λειτουργεί παράλληλα και ως πολιτιστικό κέντρο στην περιοχή με το αμφιθέατρο που το διαθέτει για χρήση από τους πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής ( θέατρο , σεμινάρια , μαθήματα Η/Υ ) .

Επιπλέον στον αύλειο χώρο υπάρχει γήπεδο 5Χ5 με φυσικό χορτοτάπητα , γήπεδο μπάσκετ με κερκίδες και προβολείς νυκτός , γήπεδα βόλεϊ και τένις , για αθλητικές δραστηριότητες .

Οι κάτοικοι του Γαζώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής , ως επι το πλείστον αγρότες και κτηνοτρόφοι , είναι ανάστατοι με την ενδεχόμενη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να κλείσει το Γυμνάσιο , να στερηθούν οι μαθητές της εκπαίδευσης στον τόπο τους και να ερημώσει η ζωντανή ακόμη κωμόπολή τους .

Η δε ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του Γυμνασίου Γαζώρου θα πλήξει οικονομικά, κοινωνικά  και πολιτιστικά μια ακριτική περιοχή που τα τελευταία χρόνια δοκιμάζεται από την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της Πολιτείας .

 

Ερωτάται η Αρμόδια Υπουργός Παιδείας και  Δια Βίου Μάθησης

 

Εάν το Υπουργείο  συνεκτιμήσει όλους τους παραπάν

ω λόγους                                             ( εκπαιδευτικούς , οικονομικούς , κοινωνικούς ) και ενδυναμώσει το Γυμνάσιο Γαζώρου , αντί να καταφύγει στην τραγική για την περιοχή απόφαση να «γκρεμίσει» τα όνειρα των γονέων και των μαθητών κλείνοντας το σχολείο .

 

 

Ο Ερω

τών Βουλευτής

 

 

Θεόφιλος Λεονταρίδης


Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.