Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Διορισμός αναπληρωτών καθηγητών στο Μουσικό Σχολείο Σερρών

Αναρτήθηκε: Dec 23, 2010 από serrestv2 στην κατηγορία: Παιδεία προβολές: 1135 Tags (Λέξεις κλειδιά):
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στις 15.12.2010 λύση στο πρόβλημα των κενών ωρών μουσικών μαθημάτων στα Μουσικά Σχολεία της χώρας, διορίζοντας 91 αναπληρωτές καθηγητές μουσικής. Η ευχάριστη αυτή εξέλιξη σημαίνει 10 αναπληρωτές καθηγητές στο Μουσικό Σχολείο Σερρών, που καλύπτουν τα κενά στο πιάνο, στο βιολί, στη βιόλα, την τρομπέτα, στο κλαρινέτο και στο φλάουτο.

    Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Σερρών εκφράζει καταρχάς την ικανοποίησή του για το διορισμό αναπληρωτών καθηγητών στο Μουσικό Σχολείο Σερρών, διορισμό τον οποίο θεωρεί ότι είναι αποτέλεσμα της συνεχούς πίεσης που ασκούνταν προς το Υπουργείο προς αυτήν την κατεύθυνση από όλα τα Μουσικά Σχολεία της χώρας, από τους μαθητές με τις κινητοποιήσεις τους, από τη Διεύθυνση του Σχολείου,  από τους Βουλευτές του Νομού που ενδιαφέρθηκαν (Μάρκος Μπόλαρης, Στάθης Κουτμερίδης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά) και άλλους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς( όπως  η ΕΛΜΕ Σερρών, το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών)  και από τον ίδιο το  Σύλλογο Γονέων με τις συνεχείς επαφές που είχε με το Υπουργείο. Ιδιαίτερη σημαντική υπήρξε και η κάλυψη της όλης προσπάθειας και των αγώνων των μαθητών μας και του Συλλόγου από τα τοπικά ΜΜΕ, τα οποία, πιστεύουμε, ότι συνέβαλαν και αυτά με τη συνεχή προβολή του θέματος στην επίλυσή του.

   Σημαντική, επίσης,  θεωρείται η ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου να υιοθετήσει την πρόταση της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών Σχολείων για τη δημιουργία Κοινού Μετώπου, μαθητών, καθηγητών και  γονέων και κηδεμόνων για την επίλυση όλων των προβλημάτων των Μουσικών Σχολείων (μόνιμοι καθηγητές μουσικής, δωρεάν βιβλία μουσικής, πιστοποίηση μουσικών σπουδών, μη μετάβαση των αρμοδιοτήτων των σχολείων στους καλλικρατικούς δήμους κ.π.ά), απόφαση η οποία μαζί με τις αντίστοιχες ομόφωνες αποφάσεις των Συλλόγων των περισσότερων Μουσικών Σχολείων της χώρας γνωστοποιήθηκαν στο Υπουργείο, το οποίο προχώρησε στο διορισμό των αναπληρωτών με ανακοίνωσή του της 15ης Δεκεμβρίου.

    Η απόφαση αυτή του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης αποδεικνύει για άλλη μία φορά ότι χρειάζεται αγώνας και πίεση για τη διεκδίκηση ακόμα και των αυτονόητων, δηλαδή καθηγητές για μουσική στα Μουσικά Σχολεία.

    Το Μουσικό Σχολείο Σερρών, θα συνεχίσει να προσφέρει υψηλού επιπέδου μόρφωση και μουσική παιδεία στους μαθητές, και θα συμβάλλει με την πολιτιστική του παρουσία στην πρόοδο του τόπου μας. Ως Σύλλογος Γονέων, σε συνεργασία με τους καθηγητές και τους μαθητές μας θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε προς αυτήν την κατεύθυνση, με στόχο τη συνεχή αναβάθμιση του Μουσικού Σχολείου Σερρών και των Μουσικών Σχολείων όλης της χώρας, καθώς πιστεύουμε απόλυτα ότι αποτελούν από τα τελευταία, ίσως,  εναπομείναντα λίκνα διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού.

 Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.