Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Η «ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ» ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση επιθετικά προωθεί την  ταξική πολιτική της στο χώρο της παιδείας εισάγοντας την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) στις πανελλήνιες εισαγωγικές εξετάσεις των ΑΕΙ ρίχνοντας το μπαλάκι στα πανεπιστήμια για να μην επωμιστεί ή ίδια το πολιτικό κόστος της απόφασης αυτής αποποιούμενη πονηρά τις δικιές της ευθύνες .

Η θεσμοθέτηση της ΕΒΕ η οποία επιβλήθηκε εκβιαστικά από το υπουργείο στα πανεπιστήμια, χωρίς τη συναίνεση της ακαδημαϊκής κοινότητας θα έχει ως αποτέλεσμα, το επόμενο έτος να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση περίπου 20-25 χιλιάδες λιγότεροι πρωτοετείς φοιτητές/τριες, που αντιστοιχεί σε 20-25% περίπου μείωση των εισακτέων συγκριτικά με πέρυσι.

Η μείωση των εισακτέων θα οδηγήσει και σε μείωση του προϋπολογισμού στα πανεπιστήμια και άρα μείωση της χρηματοδότησής τους από την πολιτεία.

Πολλά περιφερειακά Τμήματα θα υπολειτουργούν με λίγους φοιτητές με κίνδυνο να κλείσουν τα επόμενα έτη.

Η θεσμοθέτηση κοινής ΕΒΕ για αποφοίτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ,  ημερησίων και εσπερινών Λυκείων, πλήττει περισσότερο από όλους τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ και των εσπερινών Λυκείων, οι οποίοι συνήθως είναι εργαζόμενοι μαθητές, αποκλείοντας την πρόσβαση τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η καθιέρωση της ΕΒΕ θα αυξήσει τη μαθητική διαρροή στο λύκειο και Θα οδηγήσει χιλιάδες νέους στα ιδιωτικά ΙΕΚ και τα Κολλέγια τα οποία πριμοδοτούνται μετά και την αναγνώριση ισοτιμίας Κολλεγίων με τα πανεπιστήμια.

Το Υπουργείο Παιδείας στη βιασύνη του να εφαρμόσει την ταξικές του επιλογές του δεν έχει την ελάχιστη κοινωνική ευαισθησία να αντιληφθεί το αβάσταχτο ψυχοσωματικό στρες των έγκλειστων μαθητών στο δωμάτιό τους μπροστά σε μια οθόνη τηλε-εκπαίδευσης για ολόκληρη σχεδόν τη σχολική χρονιά.

Επιδεικνύει μια αφόρητη κοινωνική αναλγησία αδιαφορώντας για το γεγονός ότι το 1/3 των παιδιών/υποψηφίων δεν έχουν ικανοποιητική πρόσβαση στην τηλε-εκπαίδευση, με αποτέλεσμα να είναι σε μειονεκτική θέση.

Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής και όλα τα νομοσχέδια της ΝΔ για την παιδεία δεν αποτελούν εκπαιδευτική πολιτική, αλλά μια πολιτική για τα εργασιακά και τη μείωση των μισθών, μια κοινωνική/ταξική στρατηγική.


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.