Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

Με αφορμή την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

Αναρτήθηκε: Mar 10, 2021 από serrestv2 στην κατηγορία: Κοινωνικά Τα δικά σου Άρθρα προβολές: 278 Tags (Λέξεις κλειδιά): Με αφορμή την 8η Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας
[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γυναίκας στις 8 Μαρτίου θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας και τη συμπαράσταση μας προς τη δράση που διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Ν. Σερρών στις 12 το μεσημέρι στον προαύλιο χώρο του ΓΝΣ για την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας.


Οι σύγχρονες ανάγκες των γυναικών με κινητικές σωματικές βλάβες εξακολουθούν να αγνοούνται από τις Ελληνικές κυβερνήσεις. Αυτό καταγράφεται στην απουσία ειδικών μέτρων για την υποβοήθηση της γυναίκας ΑμεΑ να ενταχθεί στην εργασιακή διαδικασία, όπως και στην ανυπαρξία πολιτικών που θα τη διευκολύνουν στη δημιουργία οικογένειας και στην απόκτηση τέκνων.


Στα πλαίσια της σημερινής κατάστασης, όπου η ένταξη της γυναικάς ΑμεΑ στην εργασιακή διαδικασία, αλλά και η δημιουργία οικογένειας εκ μέρους της είναι στην αποκλειστική ευθύνη της ίδιας και του συζύγου/συντρόφου της, με την πολιτεία απούσα, διατηρούνται ρατσιστικές αναχρονιστικές αντιλήψεις που την παρουσιάζουν δίχως παραγωγική και σεξουαλική υπόσταση, ανακυκλώνοντας προκαταλήψεις ότι δε μπορεί να εργαστεί και να αποκτήσει οικογένεια, ακόμη και φαινόμενα διάφορων μορφών βίας. Μάλιστα η εξακολούθηση αυτής της κατάστασης σε περιόδους σαν τη σημερινή, όπου οξύνονται τα λαϊκά προβλήματα εξαιτίας της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης, οι ρατσιστικές αντιλήψεις διογκώνονται.


Σήμερα η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας επιτρέπουν στις κυβερνήσεις την ανάληψη πρωτοβουλιών για την πλήρη ικανοποίηση των σύγχρονων γυναικών ΑμεΑ -ιδιαίτερα την ισότιμη και αξιοπρεπή συμμετοχή τους στην εργασιακή διαδικασία, τη δημιουργία οικογένειας. Αναμένουμε επιτελούς ουσιαστικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.


Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.