Μέλη

Username
Password
Να με θυμάται

ΔΗΜΟΣ ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ: ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟΤΟΠΟ

[+] [a] [-] Άλλες σχετικές ειδήσεις Σχόλια

Στο πλαίσιο της διατήρησης της ιστορικής μνήμης και της απότισης τιμής στους προγόνους μας που σφαγιάστηκαν, βασανίστηκαν και ξεριζώθηκαν από την μακραίωνη πατρίδα του Πόντου πριν από 101 χρόνια, πραγματοποιήθηκε, με μέριμνα του Συλλόγου Λευκοτοπιτών Θεσσαλονίκης « Ο Εύξεινος Πόντος», εκδήλωση μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

 

Αμέσως μετά τη Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε Ιερό Μνημόσυνο. Στην συνέχεια στο χώρο του μνημείου της Γενοκτονίας των Ποντίων τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από την αντιπρόεδρο του Συλλόγου Λευκοτοπιτών Θεσσαλονίκης «Ο Εύξεινος Πόντος»  και έγινε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Βισαλτίας Αθανάσιο Μασλαρινό, τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Λευκοτόπου Πασχάλη Μπακιρτζίδη και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Λευκοτοπιτών Θεσσαλονίκης « Ο Εύξεινος Πόντος» και τηρήθηκε ενός λεπτό σιγή στη μνήμη των θυμάτων. Επίσης το παρόν έδωσαν ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Θωμάς Μπιμπλιάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Σταυρίδης, Επικεφαλής της Αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Τζιάγκαλος και η αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Αλεξάνδρα Καρρά.

 

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο σύλλογος προσέφερε εδέσματα στους παραβρισκόμενους. Λόγω των μέτρων περιορισμού που ισχύουν για την πανδημία οι φετινές εκδηλώσεις ήταν περιορισμένες.

Σου άρεσε; κάνε και εσύ Like στην αμερόληπτη ενημέρωση!

Σχολιάστε αυτό το Video

Το όνομά σας:


Το σχόλιό σας:


Επιβεβαίωση:* Το σχόλιό σας δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τους 600 χαρακτήρες.

Σχόλια

Σχολιάστε πρώτος αυτό το video.